Korjauksia lainakattoa koskeviin laina-aikoihin

Lainakaton piiriin kuuluvan aineiston laina-aikoja joudutaan vielä hieman hienosäätämään Aurorassa, jotta rajoitukset toimisivat halutulla tavalla. Tämän vuoksi laina-aikoihin on ilmestynyt uudet laina-ajat digitaalisille peleille sekä dvd- ja blu-ray-levyille, jotka ovat:

  • ”14 vrk, digitaaliset pelit” / ”14 vrk, digitaaliset pelit, ei myöh.maksuja”
  • ”14 vrk, dvd” / ”14 vrk, dvd ei myöh.maksuja”
  • ”14 vrk, blu-ray” / ”14 vrk, blu-ray, ei myöh.maksuja”

Aiemmin ilmoitettuja laina-aikoja (”14 vrk, max 10 kpl” sekä ”14 vrk, max 10, ei myöh.maksuja”) ei siis enää löydy vaan ne korvataan yllä mainituilla laina-ajoilla. Koska myöhästymismaksujen kertymisen takia lasten ja nuorten aineistolla on eri laina-ajat kuin aikuisten aineistolla, voi asiakkaalla olla samanaikaisesti lainassa esimerkiksi sekä 10 kpl lasten DVD-levyjä että 10 kpl aikuisten DVD-levyjä.

Pääkäyttäjät tekevät korjaukset niteiden laina-aikoihin keskiviikkoaamuna ja myös oletuslaina-ajat pyritään muuttamaan mahdollisimman pian tällä viikolla. Uuden aineiston hankintaa ja valintaa tekevät voivat alkaa käyttää uusia laina-aikoja heti. Asia koskee edelleen ainoastaan niitä kuntia, joissa päätös lainakatosta on tehty.

Ajantasainen kuntakohtainen tilanne sekä yhteenveto lainakatosta löytyy tältä sivulta.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top