Varausmaksut poistuvat uuden kirjastolain myötä

Vaskikirjastojen varausmaksut poistuvat, kun uusi kirjastolaki astuu voimaan. Noutamattomasta varauksesta tullaan perimään 2 €.

Varausmaksujen poistumisajankohta ei ole vielä selvillä

Vaski-johtoryhmä päätti 9.12. kokouksessaan, että varausmaksut poistuvat, kun uusi kirjastolaki astuu voimaan. Samalla otetaan käyttöön 2 euron maksu noutamatta jääneistä varauksista.

Lain on määrä astua voimaan 1.1.2017, mutta varmuutta asiasta ei ole. Laki on nyt eduskunnan hyväksymä, mutta presidentin käsittely on vielä edessä.

Pääkäyttäjät tekevät tarvittavat asetusmuutokset järjestelmään ja verkkokirjaston palvelutoimintoihin.

Tiedotus

Käyttösääntöjen ja maksuliitteen muutostarve on huomioitu sähköiseen materiaaliin. Lisäksi mediatiedote ja tiedote verkkokirjastoon on valmiina. Laitamme tiedotetekstit jakoon, kunhan päivämäärä on selvillä. Emme voi alkaa tiedottaa ennen kuin lain voimaantulo on varmistunut.

Kirjastot huolehtivat tiedotuksesta omilla kotisivuillaan sekä kirjastotilassa. Lisäksi osalla kirjastoista on noutoilmoituksessa maininta varausmaksusta. Noutoilmoitustekstien muutokset ovat kunkin kirjaston omalla vastuulla. Kannattaa myös huomioida muutoksen tarve painetuissa maksuliitteissä ja käyttösäännöissä.

Scroll to Top