Omavalvontajärjestelmä käyttöön

Aurorassa otetaan perjantaina 28.4. käyttöön omavalvontajärjestelmä, jonka avulla nimetyt henkilöt voivat pyydettäessä tarkistaa, kuka on käynyt asiakkaan tiedoissa. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Aurora tallentaa käyttäjän toimenpiteet ja tallennetut tiedot saa haettua sitä varten luotuun raporttiin, josta ilmenee esimerkiksi millä tunnuksella on käyty asiakkaan tiedoissa ja onko jotain muutettu. Raporttia pääsee tarkastelemaan vain siihen tarkoitetuilla tunnuksilla, eikä tietoja tarkisteta ilman painavaa syytä. Vaski-johtoryhmä nimesi tehtävään Ulla-Maija Maunun ja Susanna Sandellin.

Muutos liittyy EU:n uuteen tietosuojadirektiiviin, ja sen tarkoituksena on suojella asiakkaidemme perusoikeuksia ja tietoturvaa.

Tiedot asiakkaista, asiakkaiden lainaamasta aineistosta sekä varauksista ja maksuista ovat salassapidettäviä. Kirjastojärjestelmää tulee käyttää vain työasioissa, eikä sen sisältämiä salaisia tietoja saa tarkastella muuten kuin asiakkaan kirjastoasioiden hoitoon liittyen.

Lisätiedot:
Ulla-Maija Maunu (ulla-maija.maunu@turku.fi)
Susanna Sandell (susanna.sandell@turku.fi)

Scroll to Top