Kuukauden vinkki: Auroran sarakeasetukset

Marraskuun kuukauden vinkki on jatkoa lokakuun vinkille, jossa käytiin läpi käyttäjän asetuksia Aurorassa. Lokakuun vinkissä mainittujen asetusten ohella käyttäjä voi muokata myös hakutulosnäkymiä sekä esimerkiksi lainauksen ja palautuksen listoja mieleisikseen valitsemalla mitä sarakkeita näytöllä esitetään ja muokkaamalla näkyville jätettyjen sarakkeiden järjestystä.

Sarakkeita pääsee muokkaamaan pienen ruudukko-kuvakkeen takaa. Ruksin pois ottamalla saa sarakkeen pois näkyvistä ja nuolipainikkeilla voi muuttaa sarakkeen sijoittelua. Hyväksy-painiketta käyttämällä muutokset ovat voimassa istunnon ajan. Tallenna-valinta sen sijaan tallentaa muutokset pysyvästi käyttäjätunnus- tai työasemakohtaisesti riippuen siitä kumpi tapa käyttöliittymän asetuksiin on tallennettu.

Muun muassa tiedonhaku, niteiden ja kausijulkaisujen hallinta sekä hankinnat -välilehdillä voi käyttäjä tehdä itselleen halutessaan kaksi eri sarakenäkymää (1. ja 2. järjestys). Kahta eri vaihtoehtoa voi hyödyntää esimerkiksi luomalla itselleen yhden näkymän tiedonhakua ja toisen tulostamista varten.

 

Kuukauden vinkki on Auroran tai Finnan käyttöön liittyvä tiedote, joka julkaistaan kerran kuussa. Vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.

Scroll to Top