Yhteistunnusten poistumiseen viikko aikaa

Yhteistunnukset poistuvat Aurora-järjestelmästä 1.12.2017. Joulukuusta lähtien jokainen käyttää Auroraa vain omilla tunnuksillaan.

Muutama vinkki henkilökohtaisen tunnuksen sujuvaan käyttöön:

  • Yhteiskäyttöisellä koneella Aurorasta kannattaa kirjautua ulos sulkemisen sijaan, jotta seuraava käyttäjä pääsee nopeammin kirjautumaan.
  • Omat asetukset on syytä käydä läpi ja ne kannattaa laittaa tallentumaan käyttäjäkohtaisesti (ks lokakuun vinkki).
  • Sarakeasetukset kannattaa tallentaa tarkoitusta vastaavaksi, mahdollisesti tiskityöskentelyyn ja sisätyöskentelyyn omat asetukset (ks marraskuun vinkki).
  • Samalla tunnuksella voi käyttää useampaa Auroraa samanaikaisesti. Esimerkiksi asiakaspalveluun mennessä Aurorasta ei ole pakko kirjautua ulos omalla koneella, kunhan lukitsee koneen. Auroran voi myös samalla koneella avata useaan eri välilehteen samoin tunnuksin.

Työaseman yksikkö on tärkeä

On tärkeää, että työaseman yksikkö on oikein, jotta mm. palautukset ja lainaukset kirjautuvat oikeaan yksikköön. Väärän yksikön käyttö aiheuttaa monenlaista sotkua. Tarvittaessa yksikön pääsee vaihtamaan ”Vaihda yksikkö”-painikkeesta.

Käyttäjätunnukseen tallennetun kotiyksikön merkitys on vähäinen, joten useammassa kirjastossa työskentelevä voi käyttää samoja tunnuksia kaikissa yksiköissä. Aurora varoittaa, mikäli tunnusten ja työaseman yksiköt eroavat. Varoitus on turha, jos työaseman yksikkö on oikein.

Työaseman yksikkö tallentuu selaimen välimuistiin riippumatta siitä onko käyttäjä valinnut asetustensa tallentuvan käyttäjä- vai työasemakohtaisesti.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top