Aurora-häiriön aikana syntyneet virheelliset nidetilat

11.10.2018 / Tiedotteeseen korjattu oikeat päivämäärät


Keskiviikkoiltapäivällä noin klo 14-15 kestäneen Aurora-häiriön aikana osan niteistä huomattiin jääneen jälleen virheelliseen nidetilaan. Virheellisiä nidetiloja on syntynyt sekä varauksia lainattaessa että varauksia kiinni tärppäyttäessä.

Axiell pystyy korjaamaan lainauksessa samanaikaisesti noudettavissa että lainassa -tilaan jääneet niteet. Pyydämme Axiellia tekemään tuon korjausliikkeen mahdollisimman pikaisesti.

Virheellisesti kiinni jääneiden varausten suhteen pätee jo tämä aiemmin annettu ohjeistus. Varsinkaan suuremmissa toimipisteissä, joissa varauksia on noudettavissa runsaasti, ei kaikkia tapauksia pystytä etsimään ja käsittelemään uudelleen, joten noudettavissa olevien varausten joukkoon jää valitettavasti varmasti jonkin verran varauksia, jotka näyttävät olevan hyllyssä/kuljetettavana vaikka niistä on lähtenyt asiakkaalle jo noutoilmoitus. Mahdollisuuksien mukaan kannattaa kuitenkin käsitellä tällaiset tapaukset palautuksessa uudelleen, mikäli niihin törmää.

Virheelliseen nidetilaan jääneet varaukset tulevat mukaan aamulla otettaviin hyllyvarauslistoihin. Torstaiaamuna 11.10. listoissa voi siis olla jonkin verran varauksia, joita ei kuitenkaan löydy hyllystä, koska ne on todellisuudessa viety noutohyllyyn jo tiistaina.

Jos nimekettä on Vaskissa hyllyssä enemmän kuin yksi, tulee varaus tärppäytetyksi toiseen kertaan. Asiakas saa tällaisessa tapauksessa kaksi varausta ja kaksi noutoilmoitusta (joista toinen siis virheellisesti kiinni tärpännyt ja toinen normaalisti tärpännyt). Näistä tulee harmia vain siinä tapauksessa, jos kahta noutohyllyssä olevaa varausta ei huomata ja toinen jää unohduksiin noutohyllyyn:

Tapaus 1: Asiakas lainaa niteen, joka näkyy hänellä noudettavissa, ja noutohyllyyn jää virheellisesti kiinni tärpännyt nide

  • Virheellisesti kiinni tärpännyt nide ei tule mukaan vanhentuneiden noutoa odottavien varausten listaan. Varaushyllyjä kannattaa käydä tästä syystä aika ajoin läpi, jotta tällaiset tapaukset löytyisivät.

Tapaus 2: Asiakas lainaa virheellisesti kiinni tärpänneen niteen ja noudettavissa-tilassa näkyvä nide jää noutohyllyyn

  • Noutohyllyyn jäänyt nide tulee mukaan vanhentuneiden noutoa odottavien varausten listaan ja siitä syntyy asiakkaalle 2 euron maksu, kun varaus poistetaan. Jos asiakas siis ilmoittaa virheellisestä varausmaksusta ja kertoo lainanneensa varauksen, on tämä teoriassa mahdollista ja maksu näin ollen aiheeton.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top