Virheellisesti kiinni jäävät varaukset

Varausten kiinni jäämisessä on havaittu ongelmia viime kesäkuusta alkaen. Aluksi kyseessä luultiin olevan tuotekehityksessä korjausta odottava virhe, mutta sittemmin virheellisesti kiinni jääneitä varauksia huomattiin syntyvän samanaikaisesti Auroran yhteysongelmien kanssa.

Koska yhteysongelmia esiintyy edelleen ajoittain ja niiden syytä selvitetään yhä Axiellin ja Turun IT:n kanssa, putkahtelee myös näitä virheellisesti kiinni jääviä varauksia kirjastoissa esille aika ajoin. Tällä viikolla raportoidut tapaukset näyttävät osuneen 26.9. ja 27.9. iltapäiville.

Virheellisesti kiinni jäävästä varauksesta tulostuu siis varauskuitti/kuljetettavan varauksen kuitti ja siitä lähtee asiakkaalle noutoilmoitus, mutta niteen tilaksi tulee virheellisesti Hyllyssä (tai Kuljetettavana, mikäli nide on saapunut muualta ja varauksen tärppäytys epäonnistuu vasta noutopisteessä).

Virheellinen tila on mahdollista korjata palauttamalla nide fyysisesti uudelleen. Kaikkia tapauksia ei valitettavasti huomata, mutta virheellisestä tilasta huolimatta asiakas on kuitenkin saanut noutoilmoituksen ja varaus löytyy noutohyllystä oikealla varauslapulla varustettuna, joten asiakkaiden pitäisi saada varauksensa kaikesa huolimatta. Suurin harmi, minkä virheellinen nidetila aiheuttaa, on siis väärät saatavuustiedot Aurorassa/verkkokirjastossa.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top