Kuukauden vinkki: yhteisökortti

Kun yhteisökorttia tehdään, on tärkeää valita oikea asiakaslaji. Eri asiakaslajeilla on erilaiset parametrit ja niiden mukaan määräytyvät esimerkiksi maksut. Asiakaslajit ja niihin liittyvät parametrit löytyvät Vaski-extranetin ohjeista.

Yhteisökorttia varten on oma ilmoittautumislomake.

  • Kunnan laitokset ja vastaavat sisältävät kaupungin ja kunnan laitokset; koulut esim. peruskoulut, lukiot, ammattioppilaitokset, korkeakoulut, ammattiopistot, päiväkodit, myös yksityiset päiväkodit ja perhepäivähoitajat, valtion laitokset, vankilat, työsiirtolat yms.
    • Kunnan laitokset ja vastaavat – asiakaslajilla ei mene  myöhästymismaksuja, mutta muistutukset lähtevät normaalisti sekä muistutuskulut tulevat velkasaldoon
  • Yritykset ja muut yhteisöt sisältävät esim. yksityiset yhteisöt, erilaiset järjestöt ja yhdistykset yms.
    • Yritykset ja muut yhteisöt –yhteisökortilla lainatusta aineistosta muodostuu normaalit myöhästymismaksut  ja muistutuskulut

Yhteisökortin vastuuhenkilö vastaa yhteisökortin käytöstä ja myös mahdollisista korvauksista. Perintään ei kuitenkaan lähetetä kumpaakaan yhteisökorttilajia, vaan tarvittaessa kirjasto ottaa yhteyttä yhteisökortin vastuuhenkilöön ja mahdollinen lasku lähtee vastuuhenkilölle.

Katso myös muut korttien tallentamiseen liittyvät ohjeet extranetin ohjeet-sivulta:
Yhteisökortin tallentaminen Auroraan
Kaukopalvelukortin tallentaminen Auroraan

Kuukauden vinkki on Auroran tai Finnan käyttöön liittyvä tiedote, joka julkaistaan kerran kuussa. Vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.

Scroll to Top