Aurorassa yhteysongelmia 25.2.

Vaskissa podettiin jälleen Aurora-yhteysongelmia maanantaina 25.2. Yhteysongelmista saatiin tieto, kun useampi kirjasto raportoi yhteysongelmien vuoksi ilmenneistä niteiden virhetiloista Vaskitukeen.

Yhteysongelmista johtuvia virheellisiä nidetiloja on kahdenlaisia ja ne liittyvät varauksiin:

  • Asiakkaalle lainattu varaus näkyy asiakkaalla sekä noudettavissa että lainassa. Nämä virhetilat korjataan yöajolla, joka tehdään päivittäin.
  • Varaukset eivät tärppää järjestelmässä kiinni kuten pitäisi, vaikka varaukselle tulostuu normaalisti varauskuitti. Tällaisessa virhetilanteessa niteen tila ei siis muutu Aurorassa oikein ja myös varaus jää asiakkaalla edelleen voimassa olevaksi.
    • Asiakas, jolle niteen olisi pitänyt tärpätä, säilyttää siis paikkansa varausjonossa ja saa itselleen seuraavan palautuksessa käsitellyn niteen.
    • Kun virheellisesti kiinni jäänyt nide käsitellään palautuksessa uudelleen, tärppää se kiinni seuraavaan jonossa olevaan varaukseen.

Yhteysongelmien odotetaan korjaantuvan, kun palvelin tänä keväänä vaihdetaan. Kaikista hidasteluista, virheilmoituksista, vääristä nidetiloista tai muusta oudosta otetaan jatkossakin ilmoituksia vastaan Vaskitukeen.


Scroll to Top