Kuukauden vinkki: Auroran käyttäjätunnusten tarkastelu ja hallinta

Auroran asetuksista käyttäjien hallinnan alta pystyy tarkastelemaan kirjastojärjestelmän käyttäjätunnuksia, tunnusten oikeuksia sekä vaihtamaan tarvittaessa oman Aurora-salasanan.

Käyttäjien hallinta – valikossa voi tarkastella Auroran käyttäjätunnuksia esimerkiksi oman kirjaston rajauksella. Esimiesten olisi hyvä käydä ajoittain läpi oman kirjaston käyttäjätunnukset ja ilmoittaa Vaskitukeen, jos listalla on vanhentuneita tunnuksia, jotka voi poistaa.

Auroran asetuksista valitaan Asetusten hallinta ja sieltä Käyttäjien hallinta.

Käyttäjien hallinnan kautta pääsee myös vaihtamaan oman Aurora-salasanan. Tähän löytyy oma ohjeensa tästä linkistä.

Käyttäjäryhmien oikeudet.

Käyttäjäryhmien oikeudet – valikosta pääsee tarkastelemaan, millaiset oikeudet kullakin käyttäjäryhmällä on.

Pyynnöt uusista käyttäjätunnuksista sekä tunnusten poistopyynnöt lähetetään aina esimiesten kautta Vaskitukeen, vaskituki@turku.fi. Aurora-tunnusten pyytämisestä on opastettu mm. tässä tiedotteessa.Kuukauden vinkki on juttusarja, jossa julkaistujen vinkkien kautta pyritään tuomaan esille toimintoja, joista voisi olla apua käytännön työssä.