Ongelmatilanne

Viikonloppuna tehdyssä Aurora-palvelinten siirrossa on ilmennyt odottamattomia ongelmia.

Ilmeisesti joissain omatoimisesti auki olleissa kirjastoissa on käynyt niin, että asiakkaiden lainaukset ja palautukset eivät ole kirjautuneet järjestelmään. Asiakkaat ovat katkon aikana päässet omatoimikirjastoihin ja kirjautumaan verkkokirjastoon. Tästä ei ole vielä tarkempaa tietoa, mutta omatoimikirjastoissa olisi nyt tärkeää palauttaa uudestaan kaikki viikonlopun aikana palautushyllyyn mennyt aineisto.

Vaskituki pyytää, että kun palautatte aineistoa, tarkkailette, onko se jäänyt asiakkaalle lainaan. Kaipaamme tietoa siitä, kuinka isosta ongelmasta on kyse, joten emme tarvitse nidetietoja tms., vaan arvion siitä, miten iso osa aineistosta on jäänyt asiakkaan lainoihin. Ilmoittakaa havainnoista Vaskitukeen: vaskituki@turku.fi

Toinen ilmennyt ongelma koskee varausten tallentumista järjestelmään. Asiakkaat ovat päässet kirjautumaan verkkokirjastoon katkon aikana, mutta tänä aikana tehdyt varaukset eivät ole tallentuneet. Myös hyllyvarausilmoituksissa on ilmennyt outouksia. Epäilemme myös, että osa katkon aikaisista lainaustapahtumista on jäänyt tallentumatta.

Valitettavasti tiedot ongelmista ja niiden laajuudesta ovat vielä hyvin puutteellisia. Selvitämme asiaa ja tiedotamme kun jotain selviää.

Lisätietoja voi kysyä ja ongelmia raportoida Vaskitukeen: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top