Lauantain 15.6. ongelmatilanteen jälkihoito

Viikko sitten tehdyssä palvelinsiirrossa ilmeni ongelma, jonka seurauksena lauantai-iltana 15.6. verkkokirjastossa tehdyt tapahtumat eivät tallentuneet Vaskin käytössä olevaan tietokantaan. Lisätietoja tilanteesta tässä tiedotteessa.

Verkkokirjastossa on ollut tiedote lauantain 15.6. katkoksesta, ja osa asiakkaista on itse tehnyt tallentumattomat muutokset uudelleen.

Axiell pystyi etsimään ja raportoimaan katkoksen aikana tehdyt muutokset. Pääkäyttäjät ovat korjanneet mm. yhteystietojen muutokset ja kirjautumatta jääneet palautukset. Myös niille asiakkaille, jotka olivat tehneet varauksen katkoksen aikana, on tehty uusi varaus siinä tapauksessa, ettei asiakas ole itse tehnyt katkoksen jälkeen uutta varausta.

Asiakkaiden verkkokirjastossa tekemiä uusintoja oli lähes 500 jäänyt tallentumatta, ja näitä ei ole erikseen käyty läpi. Tämä on tärkeää huomioida asiakaspalvelussa. Mikäli asiakas kertoo uusineensa lainansa katkospäivänä, niin uskotaan asiakasta ja poistetaan mahdolliset myöhästymis- ja muistutusmaksut.

Palvelinssiirrolla pyrittiin korjaamaan Vaskia vaivanneet hitaus- ja yhteysongelmat. Valitettavasti juuri tietokantapalvelinta ei saatu siirrettyä ja yhteysongelmia on jälleen raportoitu juhannuksen jälkeisenä maanantaina. Palvelin on tarkoitus päivittää vielä loppuvuoden aikana.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top