Uudet käyttösäännöt voimaan 1.3.2020

Vaskin uudet käyttösäännöt astuvat voimaan sunnuntaina 1.3. Suurimpina muutoksina nousee uusintakertojen määrä viiteen ja huollettavan ikäraja laskee 15 vuoteen. Uusiin käyttösääntöihin on myös lisätty omatoimikirjastojen käyttöä koskeva osuus sekä poistettu maininta turmeltuneen aineiston takia annettavasta lainauskiellosta. Lainauskieltoa ei lain mukaan saa turmeltuneen aineiston takia antaa (Vahingonkorvauslaki).

Uusintojen määrään ja huollettavan ikärajaan tehdään muutokset viikonlopusta johtuen jo perjantaina 28.2. Muutoksen astuttua voimaan ei Aurora pyydä enää merkitsemään huoltajaa 15 vuotta täyttäneelle asiakkaalle ja tämän mukaisesti voidaan toimia vaikka käyttösäännöt astuvatkin virallisesti voimaan vasta sunnuntaina.

Suomen- ja ruotsinkielisiä käyttösääntöjä on jaettu kaikille Vaski-kirjastoille kuljetusten mukana ja pdf-versiot löytyvät extranetin materiaalipankista. Englanninkieliset käyttösäännöt valmistuvat tällä viikolla ja kunhan ne on saatu painosta, toimitetaan myös niitä kaikille kirjastoille kuljetusten mukana.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi