Sulkuajan toimenpiteistä Aurorassa

Axiell lähetti Auroran asetuksiin liittyvän tiedotteen 17.3. kaikille kirjastoille. Kirjastojen ei tarvitse reagoida tähän viestiin, vaan toimenpiteet tehdään Vaskissa keskitetysti. Axiell on toteuttanut eräpäivien siirron niille lainoille, joiden eräpäivä olisi ollut kirjastojen sulkuaikana 18.3.-13.4. Eräpäivät siirrettiin 70 päivää eteenpäin.

Axiellin ehdotuksesta poiketen emme ole estäneet tekstiviesti- ja sähköpostinoutoilmoitusten lähetystä, sillä on tärkeää, että asiakas saa noutoilmoituksen, mikäli hänelle tärppää varaus. Noutoilmoituksessa kerrotaan kirjaston kiinniolosta ja noutoaikaa on kirjaston aukeamisesta 5.5. asti.

Varauksia ei kuitenkaan kannata tärppäyttää, ellei se ole välttämätöntä. Vain palautukset kannattaa käsitellä ja nekin voi mahdollisuuksien mukaan käsitellä palautusautomaatilla, jolloin mahdollinen varaus ei tärppää noudettavaksi. Mikäli säilytystilaa on, kannattaa sähköpostiin tulleet hyllyvaraukset kerätä tärppäytettäväksi kun kirjastot jälleen aukeavat.

Kirjastojen väliset kuljetukset eivät näillä näkymin jatku tämän viikon jälkeen. Kuljetustiedotteen löydät  ls-extranetistä https://ls-kirjastot.fi/2020/03/17/kirjastojen-kiinniolon-vaikutus-kirjastokuljetuksiin/

Yhteenveto Aurorassa tehdyistä toimenpiteistä:

  • Henkilöasiakkailta, kunnan laitoksilta ja yrityksiltä/yhteisöltä on laitettu muistutukset pois päältä
  • Noutoilmoitusten teksteihin on lisätty tieto kiinniolosta ja kiinniolon aikana tärpänneiden varausten viimeiseksi noutopäiväksi tulee 5.5.
  • Maksut on laitettu pois päältä
  • Eräpäiväkalenterit on suljettu vähintään 4.5. asti
  • Eräpäivät on siirretty sulkuajalta 70 päivää eteenpäin.
  • Huomautuksiin lähestyvästä eräpäivästä on lisätty tietoa kiinniolosta, lainojen uusinnasta ja maksuista

Lisäksi verkkokirjastoon on lisätty tieto sulkuajasta huomiopalkkiin sekä tiedote ajankohtaista-palstalle. Sulkuaika on huomioitu kirjastojen aukioloaikatiedoissa sekä niihin on lisätty maininta mahdollisesta palautuslaatikosta.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi