Lisää tietoa kiinnioloon liittyvistä toimenpiteistä kirjastoissa

Varaukset

Koska verkkokirjaston palvelut pidetään kiinnioloaikana normaalisti käytössä, voivat asiakkaat edelleen tehdä normaalisti varauksia. Hyllyvarausviestit on päätetty jättää toistaiseksi päälle kiinniolosta huolimatta ja varauksia käsitellään huomisesta alkaen seuraavan ohjeen mukaan:

  • Erääntyneitä noudettavissa olevia varauksia ei poisteta, koskee myös 17.3. erääntyneitä
  • Varausten haku -listoja eli ns. aamulistoja ei oteta missään
  • Varaukset voidaan hakea hyllystä sähköpostiin saapuneiden hyllyvarausviestien perusteella ja jättää odottamaan käsittelyä
  • Varaukset tärppäytetään kiinni vasta lähempänä varmistettua aukeamista ja tärppäyttämisen aloittamisesta tiedotetaan silloin vielä erikseen
Uusinta

Aamulla annetusta uusimista koskevasta ohjeesta on tullut muutama kysymys, joten tarkennuksena vielä: asiakas ei pysty uusimaan verkkokirjastossa lainaa, johon kohdistuu varaus tai jonka uusintakerrat ovat täynnä. Jos asiakas ottaa yhteyttä kirjastoon ja pyytää uusimaan tällaisen lainan, voi sen nyt poikkeuksellisesti tehdä. Aurora herjaa, että lainasta on varaus/uusintakerrat ovat täynnä, mutta virkailija voi silti ohittaa huomautuksen ja uusia lainan.

Muistutukset ja laskut

Ennen eräpäivää lähtevät eräpäivämuistutukset pidetään päällä. Eräpäivämuistutuksen tekstin alkuun on lisätty tieto kirjastojen kiinniolosta ja lainojen uusimisesta.

Palautuspyyntöjä ei lähetetä henkilöasiakkaille, kunnan laitoksille ja yrityksille/yhteisöille keskiviikosta 18.3. alkaen. Laskuja ei kannata lähettää kirjastoista kiinnioloaikana.

Maksut

Maksut pistetään pois käytöstä tiistaina 17.3., joten myöhästymismaksuja ei pitäisi kertyä enää keskiviikosta alkaen. Myös noutamattoman varauksen maksut otetaan pois käytöstä, jotta noutoajan jälkeen lainatuista tai poistetuista varauksista ei synny maksua.

Jos havaitsette ongelmia ja herää kysymyksiä, ottakaa yhteyttä Vaskitukeen (vaskituki@turku.fi).