Eräpäivät, maksut ja muistutusten lähetys Kohaan siirryttäessä

Eräpäiväkalenterit ja eräpäivien siirto

Auroran eräpäiväkalenterit on jo aiemmin keväällä ohjeistettu sulkemaan niin, että 15.6. on ensimmäinen aukiolopäivä eräpäiväkalenterissa, ja vastaava sulku on tehty myös Kohan eräpäiväkalenterihin valmiiksi. Aurorassa on niteitä, joille on tästä huolimatta tullut varhaisempia eräpäiviä, minkä vuoksi konversion yhteydessä on päätetty siirtää 11.5.-14.6. väliset eräpäivät samalle tiistaille 15.6. Siirto kattaa paitsi sulkuaikana erääntyvät lainat, myös sellaiset lainat joista ei ehdi enää Aurorasta lähteä ensimmäistä palautuspyyntöä. Eräpäivien siirtämisestä tiedotetaan verkkokirjastossa asiakkaille.

Maksut

Myöhästymismaksujen kertymistä ei ole järkevästi voitu estää sulkuajalta. Edellä mainittu eräpäivien siirto auttaa tässä kuitenkin jossain määrin, sillä sen myötä myöhästymismaksua kertyy käytännössä vain sellaisesta aineistosta, josta asiakkaalle on lähetetty vähintään ensimmäinen palautuspyyntö. Asiakaspalvelussa saa kuitenkin poistaa asiakkailta sulkuaikana kertyneitä myöhästymismaksuja, jos asiakas sitä vaatii.

Muistutukset myöhässä olevasta aineistosta

Aurorasta ehtii lähteä ennen käyttökatkon alkua muistutukset seuraavista eräpäivistä:

  • 1. muistutus kaikista 10.5. mennessä erääntyneistä lainoista
  • 2. muistutus kaikista 26.4. mennessä erääntynteistä lainoista

Kohasta muistutuksia aletaan lähettää seuraavasti:

  • Aurorasta ei ole ehtinyt lähteä 2. muistutusta 27.4.-10.5. välillä erääntyneistä lainoista, joten kyseisen eräpäivävälin lainoista lähetetään Kohan kautta 2. muistutus. Näistä ei poikkeuksellisesti muodosteta asiakkaille muistutusmaksuja.
  • Muuten muistutukset alkavat lähteä Kohan asetusten mukaisesti sitä mukaa kun lainat Kohassa erääntyvät (= 1. muistutus 8 päivää eräpäivän jälkeen, 2. muistutus 22 päivää eräpäivän jälkeen).

Jokereista ja varatusta aineistosta on Aurorassa lähtenyt ensimmäinen muistutus jo kaksi päivää eräpäivän jälkeen ja toisen muistutuksen lähetyspäivä on laskettu ensimmäisen muistutuksen lähettämisestä. Näissä tapauksissa voi käydä niin, että asiakkaalle on lähtenyt muistutus jo Aurorasta ja he saavat sen Kohasta toiseen kertaan. Näitä poikkeuksia ei valitettavasti pystytä huomioimaan, mutta ne ovat toivon mukaan kohtalaisen harvinaisia.

Lisätiedot: kohaprojekti@turku.fi

Scroll to Top