Automaattien tilanne 2.7.

Päivitykset ja asetusmuutokset automaateilla

  • Automaattirajapintaan tehtiin päivitys 30.6. illalla. Päivitys korjasi ongelman jossa erikoismerkkejä (esim & tai / ) sisältäviä niteitä ei voinut lainata automaateilla.
  • 30.6. päivityksessä tuli takaisin ongelma, joka aiheuttaa nimekkeissä olevien ääkkösten näkymisen väärin automaattinäytöllä ja automaattikuiteilla. Ongelma korjataan tiistaina 6.7.
  • Lainausautomaatteihin on tehty päivitys ennen juhannusta: Jos asiakas siirtää niteen pois alustalta ennen kuin hälytysarvo on poistettu, ilmoittaa Mikroväylän automaatti: Ota yhteys henkilökuntaan tai yritä uudelleen. Bibliothecan automaateilla teksti on Hälytys ei toimi, jätä aineisto lukijalle. Asiakas pystyy siis itse korjaamaan tilanteen.
  • Bibliothecan automaatit eivät lukeneet pitkiä, yli 14-merkkisiä viivakoodeja. Tähän on olemassa ratkaisu. Bibliothecan pitäisi tehdä korjaus kaikille automaateilleen.
  • Osassa Bibliothecan omatoimikirjastoista sisäänpääsy estyy mikäli asiakkaalla on mikä tahansa lainauskielto. Bibliotheca tutkii asiaa.

Kuljetustilaiset niteet

  • Joskus nide on jäänyt kuljetettavana tilaan vaikka se on noudettavana. Tällaista nidettä ei voi lainata automaatilla. Pääkäyttäjät ovat poistaneet kuljetustilat noudettavista niteistä manuaalisesti.
  • Jos automaatti ei anna lainata nidettä, voi syy olla se, että niteellä on kuljetustila. Pitkään kuljetettavana olleita niteitä kannattaa ajoittain käydä läpi Lainaus ja palautus-näytöltä löytyvästä Vastaanotettavat kuljetukset -raportista. Raportti näyttää niteet, jotka ovat kuljetettavana kirjastoon, johon olet Kohassa kirjautuneena. Jos pitkään kuljetettavana olleet niteet eivät löydy hyllystä, ne kannattaa merkitä kadonneiksi. Löytyneiden niteiden kuljetustilan voi peruuttaa raportin ”peruuta kuljetus”-painikkeella.

Porteilla hälyttävät kirjastokortit

  • Mikroväylän automaatit saattavat joissain tilanteissa asettaa vanhoihin kirjastokortteihin hälytysarvon päälle, esim jos kortti jätetään tasolle lainaustilanteessa. Arvoa ei pysty poistamaan vaan porteilla hälyttävä kortti pitää vaihtaa uuteen korttiin. Mikroväylälle on ilmoitettu ongelmasta.

Scroll to Top