Ajankohtaista järjestelmästä 20.7.

Hankintaportaalin ja toimittajien verkkokauppojen kytkeminen Kohaan on edelleen kesken. Hankintaportaalissa tehdyt tilaukset eivät siis ole vielä siirtyneet Kohaan eikä muista verkkokaupoista (Aarre, Kirjaväylä) voi vielä alkaa tilata vaikka ostoskorit palvelussa näkyisivätkin. Maltti on siis toistaiseksi valttia ja tiedotamme, kun hankinnan kanssa päästään eteenpäin.

Vaskipalautteita tai kaukopalvelupostiin lähetettyjä viestejä ei tällä hetkellä voi käsitellä koska sähköpostipalvelimella on häiriö, joka estää viestien lukemisen ja vastaamisen. Vika alkoi maanantaina 19.7. ja se pyritään korjaamaan mahdollisimman pian, mutta viesteihin vastaamiseen tulee joka tapauksessa viivettä.

Noudettavissa olevan varauksen muuttaminen takaisin Odottaa-tilaan toiselle kortille lainattaessa aiheuttaa sen, että varauksen päättymispäiväksi jää pysyvästi alun perin varauksen saama viimeinen noutopäivä. Koha ei siis laske viimeistä noutopäivää enää uudelleen kun varaus tärppäytetään uudelleen. Tästä syystä extranetistä on poistettu ohje, jossa neuvottiin miten kiinnijääneen varauksen noutopaikan voi vaihtaa muuttamalla niteen takaisin Odottaa-tilaiseksi. Jatkossa hyvä nyrkkisääntö on siis, että jos kiinnijäänyt varaus on saatava syystä tai toisesta peruttua, tehdään asiakkaalle aina kokonaan uusi varaus ja pyydetään Vaskitukea tarvittaessa siirtämään varaus jonon kärkeen.

Varauksen vanhenemispäivää ei voi muuttaa, vaan ainoa tapa lisätä varauksen voimassaoloaikaa on tehdä asiakkaalle uusi varaus.

Lapsiasiakkaiden maksujen maksamisessa esiintyy välillä ongelmia. Vika ilmenee siten, että ”Maksa maksut”-välilehdelle siirtyminen aiheuttaa Internal server error-vikatilanteen. Yleensä välilehden uudelleenlataaminen korjaa ongelman.

Jos asiakkaan puhelinnumerossa on Suomen maakoodi (358) mutta ei + -merkkiä, ei tekstiviesti lähde järjestelmästä. Ilmoitus saa silti tällöin tilan ”lähetetty”. Jos tällaiseen numeroon törmää, pitää siihen lisätä + -merkki.

Automaattien kanssa on edelleen ongelmia, joiden selvittämistä jatketaan.

Hyllyvaraukset: muistathan noudattaa hyllyvarauksista sovittuja toimitatapoja.

Scroll to Top