Ajankohtaista järjestelmästä 1.9.2021

Vuoden 2022 lehtitilausten tekemisestä löytyy nyt ohje extranetin ohjepankista.

Uutuusaineistossa paljon tuplatietueita. Auroran aikana tilatuissa ISBN:t ovat eri muodossa kuin Kohan aikana tilatuissa. Jos samaa nimekettä on tilattu Vaskille sekä Auroran, että Kohan aikana, on näistä tilauksista syntynyt tuplatietue tietokantaan.

Vanhentuvat varaukset. Kohassa ei ole mahdollista antaa varaukselle lisäaikaa. Jos varaukselle halutaan antaa jatkoaikaa, pitää poistaa vanha varaus ja tehdä uusi. Uusi varaus pyydetään siirtämään alkuperäiselle paikalleen vaskituesta. Vaski-johtoryhmä tulee linjaamaan miten näiden kanssa jatkossa toimitaan. Kohan aikana tehdyille varauksille tulee pidempi voimassaoloaika kuin Aurorassa.

Viivakoodit, joita ei saa luettua viivakoodinlukijalla. Standardiin kuulumattomia merkkejä (esim > <) sisältävät viivakoodit kannattaa ajan myötä vaihtaa kun niitä tulee vastaan.

Pienelle osalle asiakkaista on konversion jälkeen syntynyt miinussaldoa maksuihin. Ongelma koskee tällä hetkellä n 20:ä asiakasta. Näitä maksuja ei pysty poistamaan. Koha-Suomi korjaa tilanteen jossain vaiheessa. Sitä ennen maksutilanne kannattaa pitää ennallaan. Asiakkaalle voi kertoa, että kertyneet maksut tulevat näkyviin oikein kun virhe korjataan. Miinusmerkkinen saldo ei haittaa kirjastopalvelujen käyttöä.

Ulkomaiset puhelinnumerot. Vaskissa ei toistaiseksi lähetetä tekstiviestejä ulkomaisiin numeroihin, minkä vuoksi asiakkaalle voi matkapuhelin-kenttään lisätä ainoastaa suomalaisen numeron 0- tai +358-alkuisena. Koha herjaa, mikäli asiakkaan tietoihin yrittää lisätä ei-kelvollista numeroa. Jos asiakkaalla on konversiossa siirtynyt ulkomainen numero, ei siihen toimiteta tekstiviestinoutoilmoitusta. Jos näitä tulee vastaan asiakaspalvelussa, ne kannattaa vaihtaa tai poistaa.

Kuittimuutokset: Sähköpostiin tulevista laina- ja palautuskuiteista poistettu ylimääräiset tekstit.

Sähköpostiin lähetettävät kuitit. Asiakkaan on mahdollista valita verkkokirjastossa lainaus- ja palautuskuitit sähköpostiinsa. Asiakkaan valitessa sähköpostikuitit, tulevat ne hänelle aina kaikista lainoista ja palautuksista riippumatta siitä onko ne lainattu/palautettu tiskillä tai automaatilla. Nämä kuitit lähtevät Kohasta ja lähetetyt kuitit näkyvät virkailijaliittymässä asiakkaalle lähetetyistä ilmoituksissa. Aikaisemmin osalla automaateista asiakkaan oli mahdollista valita kuitin lähetys sähköpostiin. Jatkossa automaateilta lähetettäviä lainakuitteja ei enää hyödynnetä ja jos näitä automaattikohtaisia kuittipalveluja on vielä käytössä on ne tarkoitus ottaa pois päältä.

Aukioloaikojen muutos Vaskituelle tiedoksi. Jos kirjaston viikottaiset aukiolomäärät muuttuvat (esim kirjastolle tulee yksi aukiolopäivä viikossa lisää), pitää noutoaikoja koskevat asetukset päivittää. Kirjasto päivittää eräpäiväkalenterinsa ajan tasalle ennen asetusmuutosta.

Kohan hakutulossivun saatavuustiedot ovat harhaanjohtavat. Vain lainassa olevien niteiden määrä pitää paikkansa. Hakutulossivun mukaan saatavilla oleva nide voi olla hyllyssä, tilattu, kuljetuksessa jne.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top