Ellibsissä paljon kirjallisuutta lapsille ja nuorille

Ellibsiin on avattu valtakunnallinen lasten ja nuorten kokoelma, joka sisältää suomen- ja ruotsinkielisiä e-kirjoja ja e-äänikirjoja, mukaan lukien tietokirjoja. Nimekkeitä on ollut aloitusvaiheessa 95, ja sitä on täydennetty lisähankinnoilla. Uutta kirjallisuutta hankitaan kokoelmaan tarjonnan mukaan. Kokoelma on käytettävissä toukokuuhun 2023 saakka.

Lasten ja nuorten valtakunnallisen kokoelman kirjoissa laina-aika on 4 viikkoa. Suomenkielisiin nimekkeisiin on 50 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi ja ruotsinkielisiin 10 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Mikäli kaikki kokoelman lisenssit ovat käytössä, muodostuu valtakunnallinen varausjono, josta teokset vapautuvat lainaan varausjärjestyksessä. Kokoelma tarjoaa kouluille paremmat mahdollisuudet toteuttaa opetussuunnitelmaa, sillä kokonaiset koululuokat voivat nyt yhtä aikaa lainata saman teoksen.

Kokoelman e-kirjoja ja e-äänikirjoja voi lukea ja kuunnella kuten muutakin Ellibs-kokoelmaa älypuhelimilla, tableteilla ja tietokoneilla. Sovelluksessa kokoelma näkyy omana rivinään listauksessa sovelluksen etusivulla. Mikäli kokoelma ei ole heti näkyvissä, kannattaa valita kategoria (esimerkiksi ”kaikki”), jolloin kokoelma ilmestyy aloitusnäkymään. Aineisto löytyy myös Ellibsin verkkosivulta omana listanaan, valitse tällöin ”Lajittele”-valikosta Valtakunnallinen lasten ja nuorten valikoima.

Lasten ja nuorten valtakunnallinen e- ja äänikirjakokoelma on Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama ja se on avoinna kaikille Manner-Suomen yleisten kirjastoiden asiakkaille. Hanketta koordinoi Yleisten kirjastojen konsortio ja kokoelmaan tulevat teokset valitsee valtakunnallinen valintatyöryhmä, josta vastaa Seinäjoen kaupunginkirjasto.

Lisätietoja: Kirjastot.fi:n tiedote

Scroll to Top