Toimi näin, jos verkkomaksuissa ilmenee viivettä

Vaskitukeen on tullut tapaus, jossa Ålandsbankenin asiakas on maksanut maksunsa verkkokirjastossa perjantaina klo 16 jälkeen, mutta maksutapahtuma jäi keskeneräiseksi. Maksut poistuivat vasta seuraavana maanantaiaamuna. Toisessa tapauksessa viivettä oli keskellä arkipäivää viitisen minuuttia. Tällaisia viiveitä verkkomaksuissa saattaa siis ilmaantua. Kaikilla muilla pankeilla paitsi Ålandsbankilla on reaaliaikainen maksukuittaus käytössä Paytrailin kanssa.

Jos asiakas tulee neuvontaan ja kertoo maksaneensa maksut verkossa, mutta maksutapahtuma on jumissa eivätkä maksut poistuneet Kohan puolelta:

  • asiakkaan on mahdollista tarkistaa, onko rahat veloitettu hänen pankkitililtään. Maksun vastaanottajan pitäisi Paytrail Oyj.
  • jos on aihetta epäillä, että maksu on veloitettu tililtä, älä veloita tai poista häneltä maksuja Kohasta, vaan kerro että maksujen poistumisessa voi olla viivettä. Pyydä asiakasta odottamaan ja olemaan yhteydessä kirjastoon uudelleen, jos maksut eivät ole poistuneet seuraavana arkipäivänä.
  • Ilmoita tapauksesta Vaskituelle.
  • Lainaa asiakkaalle neuvonnassa, vaikka maksuja on 15 euroa tai enemmän.

Scroll to Top