Uudistunut raportointityökalu & OKM-tilastot

Kohan OKM-raporteille on versionvaihdon jälkeen toteutettu uusi käyttöliittymä. OKM-tilastot löytyvät uudistetusta raportointityökalusta, johon pääsee Raportit-sivulta löytyvät Raporttiliitännäiset-linkin kautta.

Työkalu on ollut käytettävissä jo jonkin aikaa, mutta sinne on torstaina 20.10. ajettu uudelleen kuluvan vuoden tilastot työkalussa aiemmin ilmenneen virheen vuoksi. Virhe näkyi versiopäivityksen jälkeen työkaluun ajetuissa vuoden 2022 tilastoissa hiukan pienempinä lainalukuina.

Koha-Suomen raporttiohjeistusta ei ole vielä ehditty päivittää, mutta työkalu toimii lyhykäisyydessään näin (lisätty myös extranetin ohjeisiin):

  • Näytä/Piilota raporttilistaus tuo esille kaikki työkaluun ajetut tilastot. Listaa voi järjestää esim. päivämäärän mukaan tai käyttää Suodata-kenttää oikean raportin löytämiseksi. Raportin saa avattua riviä klikkaamalla.
  • Raporttia pystyy suodattamaan eri tavoin. Sarakkeita saa piiloon sinisen rivin painikkeista ja Suodata-kenttään voi kirjoittaa yksikkötunnuksen tai sen alun ja suodattaa näkyville esim. kaikki oman kunnan tilastorivit.
  • Kirjastotunnuksen edessä olevasta painikkeesta voi piilottaa näkyvistä yksittäisen rivin.
  • Raporttia saa järjestettyä minkä tahansa sarakkeen mukaan nousevaan/laskevaan järjestykseen.
  • Harmaan rivin painikkeista saa poistettua kaikki tehdyt suodatukset ja järjestykset. Lisäksi taulukko on mahdollista kopioida leikepöydälle tai ladata suoraan exceliin. Ainoastaan suodatettu näkymä kopioituu/siirtyy exceliin.
    • Leikepöydälle kopiointi kopioi tällä hetkellä myös listauksen eri raporteista, mikäli lista on työkalussa auki.

Huom! Koska Kokoelmat (sijainti) -sarakkeet ovat uusia tietoja OKM-raportilla, näkyvät niiden luvut ainoastaan kuluvan vuoden tilastoissa. Viime vuoden tilastot näyttävät siis hämäävästi ensisilmäyksellä nollaa, mutta kun sarakkeita rullaa eteenpäin on lopuissa sarakkeissa kuitenkin luvut paikoillaan.

Tällä hetkellä raportointityökalussa on ainoastaan OKM-tilastot, mutta sinne on myöhemmin tulossa myös muita tilastoja. Työkalun rinnalla säilyy edelleen käytössä Vaskin omat tallennetut raportit.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top