Ajankohtaista järjestelmästä 15.2.

Viikon 7 Koha-päivityksessä ei tullut näkyviä muutoksia käyttäjälle.

Vuoden 2022 OKM-raportti on ajettu 14.2. uudestaan aiemmin, ID:llä 24 ajetun raportin päälle. Uudelleenajo tehtiin, koska Liedon, Naantalin ja Turun OKM-lukuihin oli laskettu suoraan mukaan myös Z-koulukirjastojen luvut, vaikka niiden oli tarkoitus olla pelkästään omina riveinään OKM-raportilla. Kokoelmaluvut voivat kaikkien osalta poiketa aiemman raportin luvuista, koska myös alkuvuoden aikana tehdyt poistot vaikuttavat kokoelmalukuihin.

Koha-Suomen seuraava versiopäivitys tehdään 16.5.2023 ja päivitys tulee aiheuttamaan käyttökatkon Kohaan, verkkokirjastoon ja automaateille/omatoimikirjastoihin. Katkon kesto ei vielä ole tarkentunut, mutta mahdollisesti palvelut pidetään pois käytöstä vielä osan päivästä 17.5. Tiedotamme Vaski-extranetissä, kun tiedot katkon pituudesta varmistuvat.

Koha-Suomen ohjeisiin on lisätty tietoa siitä, milloin asiakkaan tili lukittuu ja milloin lukittumisen lisäksi asetetaan automaattinen käyttörajoitus.

Nidehaun räätälötyihin hakukenttiin on lisätty uusi vaihtoehto Aineistotyyppi:

Kaikki lainat -kuitille on lisätty nidetunnukset myös sellaisille lainoille, jotka ovat myöhässä.

Varissuon kiinniolo pitenee hiukan alkuperäisestä ja uusi tavoiteltu avaamispäivä on 27.3. Kiinniolotietoa kirjaston nimessä on päivitetty ja keskeytettyjen varausten keskeytysaikaa tullaan jatkamaan vielä 19.3. asti.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top