Koha-versiopäivitys 16.5.2023

Kuten aiemmin jo tiedotimme, päivitetään Koha uuteen versioon tiistaina 16.5.2023. Versiopäivityksessä siirrytään versiosta 21.11 versioon 22.11 (mukana myös välissä julkaistun version 22.05 muutokset). Päivityspäivänä Kohan virkailijaliittymä, automaatit, omatoimikirjastojen sisäänpääsy, verkkokirjasto, e-aineistot sekä muut kirjastokortilla tunnistautumista vaativat palvelut ovat poissa käytöstä. Pyrkimyksenä on saada versiopäivitys kaikilta osin valmiiksi tiistain aikana ja avata kirjastot sekä palvelut normaalisti keskiviikkona 17.5. Vaski-extranetin kautta tiedotetaan, kun järjestelmää voi alkaa käyttää normaalisti.

Uuden version testaus on Koha-Suomen kimpoissa jo aloitettu. Vaskissa testaukseen osallistuvat pääkäyttäjät sekä muutamia muita henkilöitä Turun pääkirjastosta. Kunkin kirjaston omalle vastuulle jää testata päivityksen valmistumisen jälkeen, että automaatit ja omatoimikirjastojen ovikoneet saavat yhteyden Kohaan. Tavoitteena on, että yhteyttä pystyisi testaamaan 16.5. iltapäivällä, mutta tiedotamme Vaski-extranetissä tästäkin joka tapauksessa erikseen. Mikäli kirjastossa ei pystytä testaamaan yhteyttä tiistaina 16.5., tehdään testaus keskiviikkoaamuna heti kun mahdollista.

Kunhan uuden version testikanta on saatu riittävän valmiiseen kuntoon, laitetaan sen osoite Vaski-extranetin kautta jakoon kaikille. Kaikki halukkaat pääsevät siis katsomaan ja testailemaan uutta versiota ennen 16.5. Koha-Suomi järjestää myös uuden version esittelyn tiimoilta Koha-klinikan 29.3. klo 9-11. Osallistumislinkki löytyy Koha-Suomen koulutustiedotteesta. Tilaisuus tallennetaan, joten se on mahdollista katsoa itselle sopivalla hetkellä myös myöhemmin.

Lisätietoa versiopäivityksestä löytyy Koha-Suomen tiedotteesta.

Scroll to Top