Ajankohtaista järjestelmästä 22.5.

Tiistaiaamuna 22.5. Kohaa päivitetään ja päivityksen mukana saadaan mm. korjaus kausijulkaisujen vastaanotossa ilmenneeseen viivakoodin generointi -ongelmaan. Päivitys voi näkyä parin sekunnin mittaisena katkona, mutta varsinaista pidempää käyttökatkoa tiistain päivityksestä ei aiheudu.

Uudessa versiossa taustatyöt purkautuvat hitaasti, minkä vuoksi esim. niteiden poistuminen tietokannasta tapahtuu viiveellä. Ongelmaa selvitellään, mutta toistaiseksi olisi hyvä pidättäytyä mahdollisuuksien mukaan isoista massamuutoksista (esim. isojen nidejoukkojen poistoista).

Uudessa versiossa on ilmennyt ongelma myös tilausten vastaanotossa. Mikäli käyttäjällä ei ole käyttöoikeutta tilaukseen liitettyyn tiliin, tulee tilauksen vastaanotosta virhe 500 -ilmoitus. Itse nide muuttuu tässä yhteydessä saapuneeksi, mutta hankinta ei kuitenkaan muutu käsitellyksi. Ongelmaa selvitetään, mutta toistaiseksi kannattaa käydä muokkaamassa tilien käyttöoikeudet ajan tasalle ongelman kiertämiseksi. Jos tilin käyttö on rajoitettu omistajalle ja käyttäjille, pystyvät ainoastaan he muokkaamaan ja käyttämään tiliä. Jos käyttö on rajoitettu omistajalle, käyttäjille ja kirjastolle, pystyy omistajan ja käyttäjien lisäksi tiliä muokkaamaan ja käyttämään käyttäjät, jotka ovat kirjautuneena Kohassa tilin yksikköön. Myös Vaskituki auttaa tarvittaessa tilien käyttöoikeuksien/käyttäjien muutoksissa.

Turun kaupunginkirjaston ylläpitämiin WordPress-sivustoihin (esim. extranetit, verkkokirjaston tapahtumasivusto) liittyvä palvelinongelma on korjaantunut. Virhetilanteen aikana sivustoille ei päässyt (käyttäjä sai 403-virheviestin). Palvelinongelma kesti 17.5-19.5. Tarvittavat tiedotteet saatiin kuitenkin julkaistua ja vaihtoehtoinen tiedotuskanava vastaavien ongelmatilanteiden kohdalla on jatkossa Koha käpälään-kanava.

Extranet-ohjeet on päivitetty vastaamaan Kohan uutta versiota.

  • Raportointityökalu ja OKM-tilastot-ohje poistetaan, koska Koha-Suomella on nykyisin olemassa vastaava ohje.
  • Ohjetta varauksen siirtämisestä takaisin jonon kärkeen on päivitetty ja ohje löytyy nyt nimellä Varauksen uudelleenaktivointi ja siirto jonon kärkeen. Ohjeesta käy selkeämmin ilmi, missä eri tilanteissa tärpänneen varauksen uudelleenaktivointia voi hyödyntää.

Vakituisen henkilökunnan käyttäjätunnukset vanhenevat kerran vuodessa, useimmiten juuri keväällä. Esihenkilöt vastaavat tunnusten voimassaolosta ja esihenkilö voi käyttäjätunnuksia tilatessaan päättää lähetetäänkö tunnuksen vanhenemisilmoitus työntekijän vai esihenkilön sähköpostiin. Ohje tunnusten uusimiseen löytyy extranetistä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top