Ongelmatilanteet

Aurora, verkkokirjasto, e-aineistot ja Vaskin toimintakäytännöt:

Vaskitukipostiin vastaavat Vaskin pääkäyttäjät ja muut asiantuntijat. Pääkäyttäjistä joku on aina virka-aikaan paikalla. He vastaavat Auroraan, verkkokirjastoon ja Vaskin toimintakäytäntöihin liittyviin kysymyksiin/ongelmiin, tekevät käyttäjätunnuksia sekä ottavat vastaan Auroraan ja verkkokirjastoon liittyviä kehitystoiveita. E-aineistoihin liittyvät kysymykset ohjataan asiantuntijoille. Vakavista Auroran virhetilanteista (esim. järjestelmä ei toimi ollenkaan) kannattaa laittaa suoraan viesti osoitteeseen support-fi@axiell.com sekä kopio vaskitukipostiin.

Huom! Viikonloppuisin ja iltaisin klo 16 jälkeen ei ole järjestelmäpäivystystä (pääkäyttäjät/Axiell/Turun IT-toiminta).

eBooking
  1. Tarkista, ettei vika ole asiakaskoneessa tai sen yhteyksissä (kone toimii ja sillä pääsee verkkoon). Paikallisissa ongelmissa ota yhteys kuntasi IT-tukeen. (Turun yksiköt ottavat yhteyttä Servicedeskin lisäksi Kaupunginkirjasto vahtimestarit -postiin.)
    Jos vika ei ole paikallinen:
  2. Jos millään tunnuksella (ei myöskään asiakkaan itse luomalla tai virkailijatunnuksella) ei pääse kirjautumaan eBookingiin, tai ohjelma ei toimi niin kuin pitäisi, ota yhteys DP-Groupiin ja vaskitukeen.
  3. Jos asiakkaan itse luomalla tunnuksella tai virkailijatunnuksella pääsee kirjautumaan, mutta kirjastokortin numerolla ei, ota yhteys Axiellin kirjastotukeen ja vaskitukeen.

Kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti: esim. minkälainen virheilmoitus tulee? Pääseekö kirjautumaan itse luodulla käyttäjätunnuksella muttei kirjastokortilla? Kuvakaappaus virhetilanteesta on aina avuksi ongelmien selvittelyssä.

Ohjeet

Hyvin moneen toimintoon löytyy yksityiskohtaiset ohjeet extranetistä. Ohjeet on jaoteltu kategorioittain ja ne löytyvät osoitteesta: https://vaskiextra.net/ohjeet

Axiellin Auroraohjeet sekä versiotiedotteet löytyvät Aurorawikistä.
Kirjautumistunnukset:
WikiVaski
W1kiVask1