Ongelmatilanteet

Koha, verkkokirjasto, e-aineistot ja Vaskin toimintakäytännöt:

Vaskitukipostiin vastaavat Vaskin pääkäyttäjät ja muut asiantuntijat. Pääkäyttäjistä joku on aina virka-aikaan paikalla. He vastaavat Kohaan, verkkokirjastoon ja Vaskin toimintakäytäntöihin liittyviin kysymyksiin/ongelmiin, tekevät käyttäjätunnuksia sekä ottavat vastaan Kohaan ja verkkokirjastoon liittyviä kehitystoiveita. E-aineistoihin liittyvät kysymykset ohjataan asiantuntijoille.

Hyvä tukipyyntö auttaa ratkaisussa

Kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti. Mitä teit kun ongelma/virhe ilmeni tai mikä ei toimi? Ilmeneekö ongelma myös jollakin toisella työasemalla tai käyttäjällä?
Saitko jonkin virheilmoituksen? Liitä kuva tai kopioi teksti virheilmoituksesta.
Esimerkiksi virheilmoituksen saa nopeasti otettua talteen kuvakaappauksena ja moni ongelma on helpompi havainnollistaa kuvan kera.
Asiakkaan tietoja, esim. nimeä, ei tietosuojasyistä tule lähettää – asiakastunnus tai asiakkaan ID riittää. Myös kuvakaappauksistakin on muistettava peittää tarpeettomat henkilötiedot.

Automaatit

Jos havaitset ongelman automaatilla, ilmoita siitä automaatin toimittajalle ja laita kopioksi Vaskituen osoite. Kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti (automaatti jolla ongelma ilmenee, esimerkkitapausten tiedot (ajankohta, nidetunnus, kirjastokortti jos kyse lainauksesta)).

eBooking

  1. Tarkista, ettei vika ole asiakaskoneessa tai sen yhteyksissä (kone toimii ja sillä pääsee verkkoon). Paikallisissa ongelmissa ota yhteys kuntasi IT-tukeen. (Turun yksiköt ottavat yhteyttä Servicedeskin lisäksi Kaupunginkirjasto vahtimestarit -postiin.)
    Jos vika ei ole paikallinen:
  2. Jos millään tunnuksella (ei myöskään asiakkaan itse luomalla tai virkailijatunnuksella) ei pääse kirjautumaan eBookingiin, tai ohjelma ei toimi niin kuin pitäisi, ota yhteys DP-Groupiin ja vaskitukeen.
  3. Jos asiakkaan itse luomalla tunnuksella tai virkailijatunnuksella pääsee kirjautumaan, mutta kirjastokortin numerolla ei, ota yhteys Vaskitukeen.

Kuvaa ongelma mahdollisimman tarkasti: esim. minkälainen virheilmoitus tulee? Pääseekö kirjautumaan itse luodulla käyttäjätunnuksella muttei kirjastokortilla? Kuvakaappaus virhetilanteesta on aina avuksi ongelmien selvittelyssä.

Ohjeet

Hyvin moneen toimintoon löytyy yksityiskohtaiset ohjeet extranetistä. Ohjeet on jaoteltu kategorioittain ja ne löytyvät osoitteesta: https://vaskiextra.net/ohjeet