Varauksen tärppääminen kannattaa tarkistaa

Nyt kun kirjastot aloittivat uudelleen varausten tärppäytyksen, tuli useasta yksiköstä tietoa ongelmista varausten käsittelyssä. Joidenkin niteiden kohdalla palautus on pitänyt tehdä useaan kertaan ennen kuin niteen tila on muuttunut oikeaksi.

Ongelmatilanteissa varauksen tila ei tärppäytyksen yhteydessä muutu oikeaksi vaikka varauksesta tulostuu varauskuitti tai kuljetettavan varauksen kuitti. Myös niteen muutoshistoriaan saattaa jäädä tieto tärppäytyksestä. Aurora ei läheskään kaikissa virhetilanteissa anna varoitusta virheestä.

Jos suinkin mahdollista, kannattaa tarkistaa jokaisen varauksen kohdalla, että nide on tärpännyt varaukseen. Tärppäämätön nide palautetaan uudelleen. Niteen tila on oikein, kun noutopaikassa kiinni jääneen niteen tilana näkyy niteiden hallinnassa ”Noudettavissa”. Tai jos kyse on toiseen yksikköön kuljetettavasta varatusta niteestä, näkyy niteen muutoshistoriassa toimenpide ”Kuljetettavaksi noutoyksikköön”.

Ongelmat varausten kiinni jäämisessä eivät pudota asiakkaita pois varausjonosta, joten häiriöiden takia ei ole pelkoa asiakkaiden varausten katoamisesta.

Lue lisää erilaisista niteisiin liittyvistä virhetiloista aiemmasta tiedotteesta: https://vaskiextra.net/2020/02/05/tilannekatsaus-aurora-ongelmiin/

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi