Ajankohtaista järjestelmästä 16.8.

Palvelinsalissa huoltotöitä kerran kuussa: Koha-Suomen palvelinsalissa (Vaskin Koha-palvelimilla) tehdään huoltotöitä joka kuun toinen keskiviikko aamulla klo 7.00-9.00. Huoltotöistä ei tiedoteta erikseen henkilökunnalle tai asiakkaille, ellei tiedossa ole pidempää Koha-käyttökatkoa. Huoltojen yhteydessä katkot ovat siis mahdollisia, mutta yleensä niiden pitäisi olla hyvin lyhytkestoisia. Mahdolliset katkot koskevat virkailijaliittymää, automaatteja, omatoimikirjastoja ja verkkokirjaston kirjautuneen käyttäjän palveluita sekä Kohaan liitettyjä tunnistautumispalveluja (esim e-aineistot, eBooking).

Pyynnöt jonon kärkeen nostettavista varauksista tulee tehdä ohjeen mukaisesti. Vaillinaiset pyynnöt lisäävät virheiden mahdollisuutta ja ovat työläitä mikäli ne eivät sisällä kaikkia tarvittavia tietoja. Esimerkiksi kärkeen nostettava varaus tulee tehdä valmiiksi, jolloin siinä on varmasti oikeat valinnat tehtynä (esim oikea noutopaikka ja varauksen tyyppi).

Noutoajan jatkaminen ei ole sallittua. Jos asiakas ei pääse hakemaan varaustaan noutoajan puitteissa, tehdään hänelle uusi varaus jonon päähän. Tällaisissa tapauksissa varausta ei tule pyytää siirtämään jonon kärkeen.

”Sotu on jo olemassa” -ilmoitus: Mikäli järjestelmä ilmoittaa että sotu on jo olemassa, mutta sotuavaimella ei silti löydy asiakasta, lisää asiakastietueeseen järjestelmän ilmoittama sotuavain. Esimerkiksi jos vahingossa tuplaklikkaa ”Lisää sotu!”-painiketta hetua uudelle asiakkaalle lisätessä saa ilmoituksen, että sotu on jo olemassa. Tämä johtuu siitä, että ensimmäinen klikkaus tallentaa hetun sotu-siiloon ja toinen löytää juuri syntyneen sotuavaimen.

Kaikki Hankintaportaalista tulevat tietueet eivät ole yhdistyneet Kohassa jo oleviin tietueisiin, ja Kohaan on muodostunut tuplatietueita. Saapumiskäsittelyä tehtäessä kannattaa olla tarkkana ja kiinnittää huomio mahdollisiin tuplatietueisiin. Kun huomaat tuplatietueen, pyydä kuvailijoita yhdistämään tietueet (kuvailu.kaupunginkirjasto@turku.fi).

Hankintaehdotuksiin tulee edelleen käyttää verkkokirjastosta löytyvää hankintaehdotuslomaketta. Vaskissa ei vielä olla ehditty sopimaan ja suunnittelemaan miten Kohan asiakastietueessa olevaa hankintaehdotuksen lähetysmahdollisuutta hyödynnetään, joten ominaisuutta ei vielä tule käyttää.

Vinkki! Monessa yksikössä työtä tekevät voivat käyttää kirjautumiseen linkkiä, joka menee suoraan kirjastovalintaan: https://vaski.koha-suomi.fi/cgi-bin/koha/circ/selectbranchprinter.pl

Scroll to Top