Ajankohtaista järjestelmästä 19.1.2022

Siirto-toiminnon käyttäminen kellutuksen tasapainotuksessa. Kun kelluvaa kokoelmaa tasapainotetaan ja niteitä lähetetään toiseen yksikköön, tulisi siihen jatkossa käyttää Siirto-toimintoa työkorteille lainaamisen sijaan (tällä tavoin saadaan vähennettyä palautustilastoihin kirjautuvia työkorttilainojen palautuksia). Siirto-toiminto löytyy Kohan etusivun Lainaus ja palautus -painikkeen takaa. Siirtoa varten valitaan ensin kohdekirjasto ja sen jälkeen luetaan niteen viivakoodi. Toiminto asettaa niteen kuljetettavaksi ja kun nide saapuu perille kohdekirjastoon, puretaan siellä kuljetustila palauttamalla nide normaalisti. Tarkempi ohje toiminnosta löytyy Koha-Suomen Redminestä.

Hankintaportaalin ja verkkokaupan kautta tilatuille lasten ja nuorten hyllypaikkojen niteille tulee nyt automaattisesti myöhästymismaksuton laina-aika nidetyyppi-kenttään.

Varaustunnisteet. Muistakaa noudattaa tätä ohjetta, kun asetatte asiakkaille varaustunnisteita. Vaskissa on sovittu mm. varausten hyllyttämisen helpottamiseksi, että varaustunnisteen tulee alkaa kirjaimella ja sisältää 4-10 merkkiä eikä tunnisteessa saa olla erikoismerkkejä. Varaustunnisteita hyväksyessä tulee lisäksi muistaa, ettei tunnuksessa saa olla tietoa, josta asiakkaan voi tunnistaa (esim. asiakkaan koko nimi tai tarkka syntymäaika). Myöskään hävyttömiä tai loukkaavia tunnuksia ei tule hyväksyä.

Hakuhistoriat on siivottu. Jatkossa virkailijatunnuksen hakuhistoriassa säilytetään ainoastaan 1 kk + kuluva kuukausi ja vanhojen hakuhistorioiden poisto tehdään joka kuun alussa.

Laskutustyökalun käyttöönotto on edelleen kesken ja tiedotamme, kun laskutus voidaan Vaskissa aloittaa. Tällä hetkellä työkalun testaamista joudutaan vielä jatkamaan, jotta kaikki mahdolliset virheet saataisiin korjattua ennen tuotantokäytön aloittamista.

Scroll to Top