Ajankohtaista järjestelmästä 29.11.

Koulukirjastojen ja museoiden käytössä olevat hyllytarkenteet on saatu takaisin näkyville verkkokirjastoon. Jos koulukirjastossa on lisätty niteille väliaikaisena ratkaisuna koulukirjaston nimi verkkokirjastossa näkyvään nidehuomautukseen, voi sen nyt poistaa. Poistaminen tapahtuu hakemalla ensin niteet nidehaussa (hakukenttä Yleinen huomautus, löytyy pudotusvalikosta jossa oletuksena valittuna Viivakoodi) ja tallentamalla hakutuloksen viivakooditiedostoksi. Viivakooditiedostolle voi sitten sen jälkeen tehdä muutokset niteiden erämuokkaus -työkalulla. Erämuokkauksessa ei kannata muokata kerralla enempää kuin 1000 nidettä.

Älkää tehkö varauksia osakohteisiin tai niteettömiin tietueisiin. Esimerkiksi varattaessa monta teosta kerralla hakutulossivun kautta, tulee olla tarkkana ettei valitse mukaan osakohteita tai muita niteettömiä tietueita. Koha nimittäin antaa tallentaa varaukset, mutta ne rikkovat asiakkaan tiedoista Varaukset-välilehden. Ongelma poistuu Kohan seuraavassa versiopäivityksessä.

Lehtivarauksia tehdessä tulee muistaa kohdistaa varaus aina tiettyyn niteeseen. Jos hyllyvarausraportilla törmäätte lehtivaraukseen, joka kohdistuu koko tietueeseen, kannattaa varaus keskeyttää ja selvittää asiakkaalta minkä numeron hän on halunnut varata. Asiakkaalle voi tämän jälkeen tehdä nidevarauksen oikeaan numeroon ja poistaa aiempi, keskeytetty varaus.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top