Ajankohtaista järjestelmästä 9.12.

Tekstiviestien perille menosta on nyt tarjolla aiempaa enemmän tietoa järjestelmässä. Siinä vaiheessa kun DNA lakkaa yrittämästä viestin toimittamista perille (=viestin tila muuttuu lähetetystä epäonnistuneeksi), saa Koha DNA:lta tiedon epäonnistumisen syystä. Asiakkaan Ilmoitukset-välilehdellä näkyy toistaiseksi Toimitushuomautus-sarakkeessa harhaanjohtava viesti Virhe sähköpostia lähetettäessä, mutta tallennettuihin raportteihin on lisätty raportti Asiakkaalle lähteneet epäonnistuneet tekstiviestit (2219), jolla voi tarkistaa epäonnistumisen tarkemman syyn. Myös ohjetta Kun asiakas ei saa kirjaston viestejä on päivitetty tältä osin.

Pitkään kuljetuksessa olleita niteitä tulee tarkastella aika ajoin ja joko poistaa niteet tietokannasta tai merkitä kadonneeksi. Läpikäymisen tueksi on paranneltu olemassa ollutta raporttia, joka löytyy nyt nimellä Kuljetuksessa olevat niteet (2089). Uudistetulla raportilla on mahdollista hakea niteitä perustuen lähettäneeseen, vastaanottavaan ja/tai kotikirjastoon. Raportin rajauksissa on myös itse valittavissa miten pitkään kuljetuksessa olleita niteitä haluaa tarkastella. Toimintaohje on, että minkä tahansa kirjaston niteen saa merkitä kadonneeksi, jos se on roikkunut kuljetuksessa useamman viikon eikä esim. kuljetustauko selitä pitkää kuljetusaikaa. Vanhat roikkuvat kuljetustilat siivotaan automaattisesti tietokannasta pois niteiden oltua kaksi vuotta kuljetettavana.

Koha-Suomi on selvittänyt sähkökatkoihin varautumista Kohaa pyörittävien palvelinten sekä nimipalvelun osalta. Selvitystä pääsee lukemaan tästä linkistä. Tiivistetysti tilanne Kohan palvelisalin ja nimipalvelun osalta on hyvin turvattu, mutta kunnissa mahdollisesti tapahtuvat sähkökatkot voivat aiheuttaa tilanteita joissa kirjastojärjestelmää ei pystytä käyttämään. Jos yhteyttä verkkoon ei ole mutta työasemalla riittää virtaa, on mahdollista käyttää varalainaus-ohjelmaa. Vaski-extranetistä löytyy ohje siitä mitä varalainaus-ohjelmaa saa käyttää ja millaiseen käyttöön se on tarkoitettu.

Aurora-Koha -siirtymistä varten tehty Konversio-niminen kirjastoyksikkö on poistettu. Tietokannassa oli vajaa 3000 asiakastietuetta, joissa kotikirjastona oli Konversio. Näille asiakkaille muutettiin poiston yhteydessä kotikirjastoksi Turun pääkirjasto.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top