Ajankohtaista järjestelmästä 17.1.

Viikon 3 Koha-päivitys on tehty tänä aamuna 17.1., mutta päivitystiedotteessa mainitut käännöskorjaukset putosivat matkasta ja tulevat näkyville vasta huomenna. Tämän viikkoinen päivitys toi käännösmuutosten ohella mukanaan

  • korjauksen kevyttunnusten kanssa ilmenneeseen ongelmaan tietueen varausjonon näyttämisessä
  • korostuksen kirjaston tunnukseen hyllyvarausraportilla, jos nidettä on paikalla noutokirjastossa
  • uuden inforuudun asiakkaan tietojen vasempaan laitaan, jossa näkyy mm. milloin asiakkaan tietoja on viimeksi päivitetty ja tieto siitä, mikäli asiakkaan tili on lukittu
  • automaattisen käytöneston asiakkaille, joilla on yli 50 epäonnistunutta kirjautumisyritystä. Käytönestosta muodostuu automaattisesti asiakkaan rajoitteisiin teksti ”Asiakkaalla on yli 50 epäonnistunutta kirjautumisyritystä. Tarkista asiakkaan henkilöllisyys ja anna uusi kirjastokortti ja pin-koodi” . Uuden pin-koodin tallennus poistaa rajoitteen automaattisesti.

Viikon 2 Koha-päivitys tehtiin viime viikolla ja sen mukana tuli ainoastaan joitakin käännöskorjauksia.

Huom! Viikon 3 päivitys näyttää valitettavasti rikkoneen hyllyvarausraportilta mm. hyllypaikan mukaisen suodatuksen. Ongelmaa selvitetään.

Tallennettujen raporttien siivoamista on jatkettu ja sen myötä seuraavat raportit on poistettu:

  • Lehtien hyllyvaraukset kirjastoittain (tarve poistunut hyllyvarausraportin parannusten myötä)
  • Niteen havaintohistoria statistics-taulussa (korvattu raportilla 2131 Niteen palautushistoria)
  • Tietueen varaushistoria (todettu turhaksi, yleensä joudutaan selvittämään asiakkaan varaushistoriaa ja pyynnöt tulevat Vaskitukeen)
  • Verkkomaksut (tarpeeton, samat tiedot näkyvät asiakkaankin tiedoissa maksutapahtumissa)
  • Ylen lainat (tilastoa tarvittu aiemmin tekijänoikeuskorvauksiin liittyen, mutta tarve poistunut eikä raporttia ole enää ajettu)
  • Niteet, joilla ei ole ”Ei lainata” tai ”Ei varata” -erikoistilaa (raportti haki niteet, joilla nidetyyppi oli ”Ei lainattavissa” tai ”14 vrk, ei voi uusia (jokeri)”, sama haku tehtävissä nidehaulla)
  • Noudettavana olevat kuljetustilaiset (tällaisia päällekkäisiä tiloja ei pitäisi enää nykyisin muodostua)

Lisäksi raporteista on poistettu liuta aikanaan ylläpitoa / tietokannan siivousta varten lisättyjä raportteja, joille ei enää ollut käyttötarkoitusta.

Raporttia 1471 Karsintatyökalu (”Weeding tool”) on paranneltu. Raportilla on mahdollista halutessaan rajata hyllytarkenteeseen (= Z-koulukirjastojen toimipaikkoihin) ja lisäksi aineistolaji-valikkoon on nidetyyppien tilalle korjattu oikeat aineistotyypit.

Pienellä osalla asiakkaista on ongelmia verkkomaksamisessa. Ongelmatilanteessa verkkomaksamisessa ei pääse maksutavan valintaan asti vaan tulee ”maksutapahtuma hylätty” -ilmoitus. Vaskituki ei ole vielä saanut ongelmaa toistettua, joten mieluusti otamme vastaan lisätietoja ongelmatapauksista.

Finnan suuri käyttäjäkysely toteutetaan jälleen tammi-helmikuussa viikoilla 4-8. Kysely näkyy pop-up-ikkunana Vaskin verkkokirjastossa. Finna tekee joka toinen vuosi suuren käyttäjäkyselyn kaikissa Finnan alustaa käyttävissä näkymissä.

Mikro-Väylän automaateilta kannattaa tarkistaa tulostuuko lainaus-/palautuskuitille maksut oikein. Aiemmin automaattien kuitteihin tulostui maksut aina 0 € summalla, vaikka asiakkaalla olisikin ollut kortilla maksuja. Virhe korjattiin uuteen ohjelmistoversioon, mutta joillain automaateilla asetukset voivat olla vielä väärin jolloin maksut tulostuvat kuitille edelleen nollana eurona. Mahdolliset korjauspyynnöt voi laittaa suoraan Mikro-Väylälle (huolto [a] mikro-vayla.fi).

Ohjeisiin on lisätty toimintaohje kelluvan aineiston lähettämisestä toiseen kirjastoon siirto-toiminnolla. Ohje löytyy sekä Kokoelmat että Tiedonhaku ja niteiden käsittely -kategorioiden alta, ja lisäksi suora linkki ohjeeseen on tallennettu Vaskin Teamsiin Musiikin kellutus -kanavan tiedostoihin.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top