Ajankohtaista järjestelmästä 18.9.

Viikon 38 Koha-päivitys tehdään tiistaina 19.9. Päivitys tuo mukanaan mm. korjauksen ongelmaan, jossa nidevaraus ei estänyt lainan uusimista. Päivityksessä tulevat muutokset/korjaukset löytyvät kokonaisuudessaan Koha-Suomen tiedotteesta.

Koha-Suomi suosittelee, että kaikissa kirjastoissa käytettäisiin jatkossa Kohan Kausijulkaisujen hallintaa lehtien viemiseksi järjestelmään. Monessa kirjastossa näin on jo toimittukin, mutta osa kirjastoista on vielä tähän saakka lisännyt niteet suoraan tietueelle. Yhdenmukainen tapa viedä lehtiä mahdollistaa esimerkiksi sen, että saatavuustiedoissa niteet on mahdollista järjestellä järkevästi numerointitiedon mukaan. Lisäksi lehtiniteiden lisääminen Kausijulkaisujen hallinnan kautta varmistaa, että numerotiedot merkitään samalla tavalla kirjastosta riippumatta.

  • Jos Kausijulkaisujen hallinta ei vielä ole käytössä, tulee siihen siirtyä vuoden 2024 alusta lähtien. Tarvittaessa koulutusta lehtitilauksien tekoon ja lehtien vastaanottamiseen voidaan järjestää. Koulutustarvetta tullaan tiedustelemaan vielä erikseen niiltä kirjastoilta, joissa Kohan Kausijulkaisujen hallinta ei ole ollut käytössä.

Muistattehan kirjastoissa käydä läpi säännöllisesti ajettavat raportit ja nidehaut. Nyt on esimerkiksi kiertänyt varauksissa Jokereita, joista puuttuu erikoistila. Ohje läpikäytäviin raportteihin ja nidehakuihin löytyy täältä.

Asiakkaan Ilmoitukset-välilehdellä näytetään jatkossa ainoastaan viimeisen 12 kuukauden aikana lähetetyt viestit. Muutos tehtiin, koska viestimäärät olivat joillakin asiakkailla niin suuria, että niiden lataaminen oli erittäin hidasta. Mikäli jonkin asiakkaan vanhempia viestejä on tarvetta selvitellä ongelmatilanteessa, voi Vaskitukea pyytää auttamaan.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top