Ajankohtaista järjestelmästä 2.10.

Viikon 40 Koha-päivitys tehdään tiistai-aamuna 3.10.2023 ja se tuo mukanaan mm. asiakkaan lainaus- ja tiedot-välilehdille näkyviin kaikki asiakkaan maksut. Tähän mennessä vain lainauskieltoon vaikuttavat maksut olivat näkyvissä. Koko päivitystiedotteen pääsee lukemaan täältä.

Muistutus yhteisökorttien oikeaoppisesta teosta/päivityksestä:

  • Nimi-kentässä on aina oltava kortin käyttävän yhteisön lisäksi myös kortin käyttäjän nimi. Esimerkiksi: ”Puolalan koulu, Oliver Opettaja”. Ei riitä, että nimi tulee ilmi sähköpostikentässä.
  • Jos yhteisökortin käyttäjä (esimerkiksi opettaja) vaihtuu, on uusi yhteisökorttihakemus täytettävä uuden henkilön tiedoilla. Yhteisökorttia ei saa käyttää jos käyttäjän tiedot ovat väärät. Hakemukseen vaaditaan aina aineistosta vastaavan henkilön (kuten päiväkodin johtajan) allekirjoitus. Ensisijaisesti vanha kortti poistetaan, ja uudelle käyttäjälle tehdään kokonaan uusi kortti. Jos asiakas välttämättä haluaa jatkaa saman kortin käyttöä, vanhaa korttia voidaan käyttää edelleen, kunhan käyttäjän tiedot päivitetään kokonaisuudessaan, salasana vaihdetaan, ja uusi lomake vastaavan henkilön allekirjoituksella on täytettynä.
  • Varaustunniste -kentässä ei saa olla kenenkään henkilön (esimerkiksi opettajan) etu- eikä sukunimeä.
  • Yhteisökortin voimassaoloaikaa lisätään aina vain vuodella. Vanhentuneiden korttien mahdollisia lainoja ei uusita.

Pidetäänhän mielessä, että voimassaoloaikaa jatkaessa on hyvä tilaisuus varmistaa, että asiakkaan tiedot ovat merkitty oikein.

Tässä vielä linkki extranetin ohjeeseen, josta voi käydä lukaisemassa, jos tulee ikinä epäilyksiä siitä, miten nämä menivätkään: Yhteisöasiakkaan kortti

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top