Vaskissa otetaan käyttöön mahdollisuus pidempiin pin-koodeihin

Vaskissa on suunnitteilla alkaa tarjota asiakkaille mahdollisuutta valita itselleen 4-10 numeroa pitkä pin-koodi. Vaikka pelkkiä numeroita sisältävä salasana ei edelleenkään ole varsinainen vahva salasana, halutaan asiakkaille tarjota kuitenkin mahdollisuus käyttää halutessaan pidempää kuin vain nelinumeroista pin-koodia.

Ennen kuin pidempiä pin-koodeja aletaan asiakkaille tarjota, on automaattien ja ovilaitteiden osalta huolehdittava tarvittavista asetusmuutoksista. Turku pyytää muutokset keskitetysti Mikro-Väylän laitteita koskien, mutta kirjastoissa joissa on Bibliothecan tai Lyngsoen laitteita täytyy sopia tarvittavista muutoksista itse laitetoimittajan kanssa. Laitetoimittajalta pitää siis pyytää, että automaatille/ovikoneelle pystyy syöttämään jatkossa 4-10 numeroa pitkän pin-koodin. Laitetoimittajia voi pyytää tekemään muutoksen heti kun mahdollista, kuitenkin viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Ilmoitamme vielä erikseen päivän, josta eteenpäin pidempiä pin-koodeja voi alkaa tarjota asiakkaille. Tuosta päivästä lähtien tulee myös verkkokirjastossa olemaan mahdollista vaihtaa itselleen 4-10 numeroa pitkä pin-koodi.

Muiden kirjastokortilla kirjautumista vaativien palveluiden ja laitteiden osalta on etukäteen selvitetty, että palveluun/laitteelle on mahdollista jo nykyisellään kirjautua pidemmällä pin-koodilla. Turun Varaamon osalta tarvitaan vielä muutos, mutta tämä pyritään saamaan tehtyä siihen mennessä kun pidemmät pin-koodit otetaan käyttöön.

Kohan pin-koodin generointiin ei toistaiseksi tulla tekemään muutosta eli se generoi jatkossakin neljä numeroa pitkän pin-koodin.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top