Ajankohtaista järjestelmästä 13.11.

Viikon 46 Koha-päivityksessä ei tule käyttäjille näkyviä muutoksia.

Koha-Suomi järjestää Koha-seminaarin Keravan kirjastossa tiistaina 28.11. Seminaari on avoin kaikille Koha-kirjastoissa työskenteleville. Ohjelma ja ilmoittautumislinkki löytyvät täältä.

Finnassa oli häiriöitä 13.11. klo 00.00 – 08.10 välisenä aikana, minkä vuoksi asiakkaat ovat voineet törmätä kirjautumisongelmiin verkkokirjastossa. Häiriöt johtuivat virheellisen palvelinkonfiguraation seurauksena loppuneesta lokitiedostojen levytilasta osassa Finnan edustapalvelimia. Ongelmat on nyt korjattu ja palvelinten valvontaa parannettu.

Tarramuutoksia varten on otettu käyttöön uusi erikoistila. Erikoistila näkyy Kohassa nimellä Tarramuutos, lähetä omistavaan kirjastoon ja verkkokirjastossa asiakkaille nimellä Käsiteltävänä.

  • Tila ei poistu automaattisesti palautuksessa eikä nide jää kiinni varauksiin.
  • Palautusautomaattiin palautuessaan automaatti ohjaa niteen samaan paikkaan kuin laskutetutkin niteet.
  • Uusi erikoistila säästää työtä tilanteissa, joissa paljon niteitä sisältävään tietueeseen tulee pääkirjauksen muutos ja niteet pitää saada pois kierrosta uudelleentarroitusta varten. Tähän asti niteille on jouduttu tekemään nidevaraus yksi kerrallaan ja nostamaan nidevaraukset sitten jonon kärkeen.
  • Turun henkilökunnalle tiedoksi: Turussa nämä niteet lähetetään kuvailijoiden käsiteltäväksi pääkirjaston 3. kerrokseen (= UAK).

Viestien lähetysväli Kohassa on lyhennetty 15 minuutista viiteen minuuttiin. Mikäli lähetysjonossa on yli 500 viestiä, lähetetään kerralla niistä ensimmäiset 500 ja loput jätetään odottamaan seuraavaa lähetyshetkeä. Muutoksen taustalla on Vaskiakin muutamaan otteeseen vaivanneet käyttökatkot, jotka ovat aiheutuneet viesteihin liittyvän tietokantataulun lukittumisesta. Kerralla lähetettävien viestimäärien rajoittamisen toivotaan auttavan ongelmaan.

Varauksia koskevia tiedotusasioita:

  • Viime versiopäivityksestä lähtien Koha on toiminut virheellisesti niin, että mikäli varatun niteen uudelleenpalauttaa, Koha ei säilytä viimeistä noutopäivää ennallaan vaan laskee varaukselle uuden noutoajan palautushetken perusteella. Jos varauksen noutoajan ei halua pitenevän mutta varaukselle tarvittaisiin uusi varauskuitti, kannattaa kuitti tulostaa toistaiseksi tietueen varausjonon kautta.
  • Hyllyvarausraportilla ei näkyneet kaikki varaukset. Ongelmaan on saatu korjaus ja raportti toimii nyt oikein.
  • Muistutuksena kaikille, että mikäli noudettavissa olevan varauksen poistaa Kohasta on myös varaushyllyssä oleva nide muistettava palauttaa. Mikäli varaus on toisen kirjaston noutohyllyssä, pyytää varauksen poistanut virkailija kirjastoa palauttamaan niteen Kohassa.

Z Kirjasarjapalvelu (koulujen varaukset) on nyt valittavissa noutopaikaksi Kohassa ja verkkokirjastossa. Noutopaikkaa voivat käyttää kirjasarjapalvelun kirjapaketeille ne Turun koulut, joilla ei ole lähikirjastoa tai kirjastoautopysäkkiä, Z Kirjasarjapalvelu (koulujen varaukset). Tarkempi ohje kirjasarjapalvelun varauksista löytyy täältä.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top