Ajankohtaista järjestelmästä 30.1.2024

Viikon 5 Koha-päivitys on tehty tiistaiaamuna 30.1. ja se toi mukanaan vain pieniä käännösmuutoksia. Lisätiedot löytyvät Koha-Suomen päivitystiedotteesta.

Tiedotimme joulukuussa Btj:n kansikuva- ja kuvausteksti-linkeistä, jotka olivat lakanneet toimimasta. Vanhoja Btj:n linkkejä oli n. 120 000 tietueessa. Vaskin kuvailijat ovat saaneet korjattua kaikki linkit, joten nyt Btj:ltä tulleet kansikuvat ja kuvaustekstit näkyvät taas oikein verkkokirjastossa.

Aiemmin tiedotettiin myös siitä, että sellaisten vanhentuneiden myöhästymismaksujen mitätöinti ei onnistunut, joiden laina oli edelleen palauttamatta/uusimatta, koska Koha laski lainoille uudelleen myöhästymismaksut. Ongelmaan löytyi ratkaisu ja kyseiset myöhästymismaksut on mitätöity onnistuneesti. Maksutapahtumissa näkyy maksun tyyppinä Poista ja huomautuksena Vanhentuneen maksun mitätöinti. Koha-Suomi on päivittänyt maksujen mitätöintiajon määrittelyt ja jatkossa mitätöinti menee kerralla oikein. Myös maksujen vanhenemista koskevaa ohjetta on vielä kerran päivitetty.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top