Ajankohtaista järjestelmästä 4.3.2024

Viikon Koha-päivitys tehdään tiistaiaamuna 5.3. ja se tuo mukanaan joitakin käännöstekstien parannuksia. Päivityksen mukana tuomista muutoksista voi lukea tarkemmin Koha-Suomen päivitystiedotteesta.

Lainaus ja palautus -sivulta, linkin Noudettavissa olevat varaukset takaa löytyvältä valmiilta Kohan raportilta on piilotettu Asiakas-sarake, koska siinä näytettiin tarpeettoman paljon tietoa asiakkaasta (ja tiedoista toisaalta puuttui varaustunnus, jolla varauksen voisi hyllystä löytää). Vaskin tallennettuihin raportteihin on lisätty raportti 2286 Noudettavissa olevat varaukset, jolla noudettavat varaukset saa haettua ja joka näyttää myös varaustunnuksen. Raporttia pystyy tarvittaessa rajaamaan asiakastyyppiin, mikäli sen avulla haluaa esimerkiksi tarkistaa onko kaukopalveluasiakkaiden varauksia jäänyt lainaamatta.

Naantalin kuljetettaviin niteisiin on aiemmin pyydetty laittamaan aina kuljetuskuitti väliin vaikka kyse ei olisikaan kuljetettavasta varauksesta. Kellutukseen siirtymisen myötä tälle ei enää ole tarvetta eli jatkossa toiveena on laittaa kuljetuskuitti ainoastaan varatun aineiston väliin.

Turun pääkirjaston kirjallisuus ja taiteet -osastolla alkaa remontti, minkä vuoksi osa aineistosta ja tiloista on pois käytöstä 11.3. alkaen. Tämä voi näkyä muissa Vaski-kirjastoissa suurempina hyllyvarausmäärinä. Remontti etenee vaiheittain ja kulloinkin pois käytöstä olevat niteet asetetaan erikoistilaan Ei saatavana, ei varattavissa. Lisätietoja remontista löytyy tästä uutisesta, johon myös päivitetään tietoa remontin etenemisestä.

Koha-Suomi järjestää kokoelmatyöhön liittyvän tiedonhaun koulutuksen. Siihen liittyen toivotaan ennakkoon kysymyksiä ja vinkkejä, jotta koulutus vastaisi mahdollisimman hyvin tarpeeseen. Lisätietoa ja linkki kyselyyn löytyy tästä Koha-Suomen uutisesta. Vastausaikaa on 15.3. asti.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top