Ajankohtaista järjestelmästä 24.1.

OKM-tilastojen luvut voi nyt raportoida eteenpäin. Aiemmin tiedotettu ongelma kauno-/tietojaottelussa ei koskenutkaan enää vuoden 2022 OKM-raporttia, sillä raportin koodia oli jo ehditty muokata hakemaan jaottelu niteen luokasta. Vuoden 2021 OKM-raportilla jaottelu perustui vielä tietueella olevaan ensimmäisen 084-kentän toistumaan. Jonkin verran niteiden luokissakin on virheitä, mutta niiden korjaaminen ei ole mahdollista muuten kuin käsin. Jaamme korjausta varten myöhemmin raportin, jonka avulla halukkaat voivat korjailla omat niteensä seuraavan vuoden OKM-tilastoa varten. Ohjeistusta raportointityökalun käyttöön löytyy täältä.

Huom! Kirjastojärjestelmästä saatava Celia-lainaajien määrä ei toistaiseksi ole mukana OKM-raportilla, joten se on tarkistettava erikseen tallennetuista raporteista löytyvällä raportilla Celia-lainaajien määrä vuoden ja kunnan mukaan (2211). Raporttiin on tehty tänään pieni korjaus ja se antaa nyt oikeat lukemat.

Viikon 4 Koha-päivitys on tehty tiistai-aamuna 24.1. Päivitys toi hyllyvarausraportille käännöskorjauksen sekä korostuksen kirjastotunnukselle niissä tilanteissa, joissa niteitä on hyllyssä noutopaikassaan. Kirjastotunnuksen korostus oli hetkellisesti tuotannossa jo viime viikon päivityksen jälkeen, mutta hyllyvarausraportilla ilmenneiden ongelmien takia ominaisuus jouduttiin ottamaan vielä hetkeksi pois käytöstä.

Joitain asiakkaita koskenut verkkomaksuongelma saatiin korjattua 17.1. klo 14.30. Ongelma ilmeni siten, että asiakas ei päässyt verkkomaksamisessa edes maksutavan valintaan asti, vaan tietojen siirron hyväksymispainikkeen jälkeen tuli ”verkkomaksu epäonnistui”-virheviesti. Virheen syynä oli verkkomaksamisesta puuttunut maksusumman pyöristys, jonka seurauksena maksun määrä saattoi pyöristyä eri tavalla maksurivillä ja kokonaissummassa. Tämä aiheutti ristiriidan verkkomaksutapahtumaan, joka keskeytti maksuprosessin.

Viime vuoden budjettien sulkeminen alkaa jälleen olla ajankohtaista kirjastoissa, joissa halutaan siirtää saapumattomat tilaukset kuluvan vuoden budjetin ja tilien alle. Saapumattomien tilausten siirto edellyttää tilikoodien väliaikaista muokkausta ja ohjeistus siihen löytyy täältä. Budjetin sulkeminen ei vielä poista budjettia ja sen tilejä aktiivisista budjeteista, vaan se pitää tehdä budjetin muokkauksen kautta. Budjettia ja tilejä ei koskaan pidä kokonaan poistaa, sillä niitä tarvitaan hankintatilastoja varten.

Koha-Suomi on siirtynyt käyttämään Githubia ohjeiden, tiedotteiden, muistioiden, kehitysehdotusten ja työpyyntöjen hallinnoimisessa. Katso Koha-Suomen pääkäyttäjä Anneli Östermanin tekemä Koha-Suomen Github-esittely.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top