Ajankohtaista järjestelmästä 15.1.2024

Viikon 3 Koha-päivitys tehdään tiistaiaamuna 16.1. Päivitys tuo mukanaan useampia muutoksia/korjauksia, joista voi lukea tarkemmin Koha-Suomen päivitystiedotteessa.

  • Huom. Tiedotteessa mainittu asiakastietojen yhteenvedon otsikkomuutos ei näy Vaskissa, koska meillä asiakkaan tiedot kokoava kuitti on toistaiseksi piilotettu tarpeettomana.

AV-aineiston hankintapaikat ovat kilpailutuksen myötä vaihtuneet ja uudet hankintapaikat on nyt päivitetty myös extranetin ohjeeseen kirjastoaineiston hankintapaikoista.

Vanhentuneiden maksujen automaattinen mitätöinti ei alun perin tepsinyt järjestelmänvaihtopäivänä myöhässä olleiden lainojen maksuille, koska kyseiset maksut olivat kirjautuneet Kohaan päivämäärällä 4.6.2021. Maksujen päivämäärät korjattiin ja mitätöintiajo on nyt nollannut myös nämä vanhentuneet maksut.

Turun pääkirjasto on muuttanut kuluvan vuoden lehtien lainauskäytäntöjä. Aiemmin kaikki kuluvan vuoden lehdet olivat luettavissa kirjastossa vain lukusalikappaleina, mutta tämän vuoden alusta lähtien kuluvan vuoden lehdet ovat uusinta numeroa lukuunottamatta lainattavissa ja varattavissa.

Jos varauksen on keskeyttänyt tiettyyn päivään asti, päättyy keskeytys käytännössä tällä hetkellä päivää liian aikaisin. Ongelma johtuu siitä, että keskeytyksen päättymispäivä tallentuu tietokantaan kellonajalla 00:00:00 eli Kohan näkökulmasta keskeytys päättyy heti vuorokauden alussa. Virheestä on raportoitu eteenpäin ja ensisijaisena toiveena on saada toiminnallisuus muutettua niin että keskeytys päättyisi vasta vuorokauden lopussa. Ongelmasta ei ole suoraan asiakkailta tullut palautetta, joten luultavasti monikaan ei ole edes havainnut yhden päivän heittoa keskeytysten jatkumisessa.

Viime syksynä Vaski-Kohaan tuli mahdollisuus lähettää asiakkaalle Tervetuloa-sähköposti, jossa on mm. linkki Vaskin käyttösääntöihin. Moni välttelee nykyään paperitulosteita, joten muistutuksena vielä uudelleen tämän toiminnallisuuden olemassaolo. Lähetyspainike löytyy asiakkaan tiedoista Muita toimintoja -pudotusvalikosta.

Mikäli et päässyt Arjen tietoturva -koulutukseen, on tilaisuudesta tehty tallenne jota voi pyytää Vaskituelta.

Lisätiedot: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top