Lukulampun valo syttyy kirjastoissa ympäri maan

Lukulampun valo syttyy 1.9.2011 Turun kaupunginkirjaston luotsaamassa valtakunnallisessa lukemiskampanjassa. 
 
Kulttuuripääkaupunkiohjelmaan kuuluva kampanja levittäytyy 16 kirjastoon Vaasasta Imatralle ja Helsingistä Sodankylään. Syyskuusta marraskuuhun kestävän kampanjan teemoja ovat uni; unettomuus, enneunet ja päiväunelmat.
Kirjastoissa järjestetään mm. unimaailmasta inspiraationsa ammentavia lukemis- ja kirjoittamispiirejä. Kampanja ulotetaan myös niihin ihmisiin, jotka eivät erilaisten esteiden vuoksi voi oma-aloitteellisesti käyttää kirjaston palveluja. Turussa yhteistyötä kokeillaan esimerkiksi laitoksissa asuvien ikäihmisten kanssa.

 Huipennus Kaamosviikonloppuna
Kampanjan yhteydessä laaditaan julkaisu uniteemaan liittyvistä romaaneista, tietokirjoista, sarjakuvista, runoista ja musiikista. Lukuvinkkejä vaihdetaan myös kampanjan blogissa osoitteessa www.lukulampunvalossa.fi. Hanke huipentuu Kaamosviikonloppuna 11.–12.11.2011. Tapahtuma järjestetään ainakin Helsingissä ja Turussa, jossa lyhtyrivit hämärästä jokirannasta ja Linnankadulta johdattavat ihmisiä kirjastoon kokemaan pimeyden rajaamaa luovaa olotilaa. Ohjelmassa on kirjailija- ja tutkijavieraita ja muita esiintyjiä sekä yömyöhään kestävää seikkailua unissa ja enteiden maailmassa.

Pohjoisesta etelään, idästä länteen
 Lukulampun valo sytytetään Turun, Helsingin, Tampereen, Rovaniemen, Vaasan, Kouvolan, Imatran, Kaarinan, Raision ja Naantalin kaupunginkirjastoissa sekä Sompion (Pelkosenniemi, Savukoski ja Sodankylä), Haukiputaan, Ranuan, Mynämäen, Sauvon ja Liedon kirjastoissa. Lisäksi kampanjaan osallistuvat Suomen kirjastoseura, Lukukeskus ja Näkövammaisten kirjasto Celia.
 
Lukulampun valossa on osa Turun kulttuuriasiainkeskuksen koordinoimaa Pimeyden 876 sävyä -kulttuuripääkaupunkihanketta.
 
Lisätiedot:
Palvelupäällikkö Taina Ratia, Turun kaupunginkirjasto,
taina.ratia@turku.fi, puh. 044 907 2940
Projektikoordinaattori Dunja Myllylä, Turun kaupunginkirjasto,
dunja.myllyla@turku.fi, puh. 044 907 2822
www.turku2011.fi/lukulampun-valossa
Scroll to Top