Muutokset käyttösääntöihin 1.1.2013

Vaski-kirjastojen käyttösäännöt muuttuivat tammikuun alussa. Uudet käyttösäännöt löydät tästä.

 Tässä vielä kertauksen vuoksi tärkeimmät muutokset otsikoittain edellisiin käyttösääntöihin verrattuna:

 –       Kirjasto on avoin kaikille

  • Lisäys:
    ”VASKI-kirjastojen kokoelmia, palveluja ja asiakastiloja voivat käyttää kaikki, jotka noudattavat näitä käyttösääntöjä.”

 –       Pidä yhteystietosi ajan tasalla

  • Tarkennettu kohta:
    ”Kirjaston asiakkaana olet velvollinen ilmoittamaan muuttuneet yhteystietosi kirjastoon (nimi, osoite, puhelinnumero ja/tai sähköposti).”

 –       Kulttuurikortti-laatikon teksti

  • Nykyinen teksti:
    ”Kirjastokorttiin on mahdollista liittää maksuton Kulttuurikortti-lisäominaisuus. Kulttuurikortti-palvelut saat käyttöösi kaikissa Vaski-kirjastoissa. Kulttuurikortin haltija saa sähköpostitse tietoa paikallisesta kulttuuritarjonnasta ja kulttuuripalveluihin liittyviä etuja.”

 –       Lainaus ja palautus

  • Poistettu rajoitukset lainamääristä. Poistettu kohta:
    ”Samalla lainaajalla voi olla yhtä aikaa lainassa enintään 50 teosta, joista voi olla dvd-levyjä 10, blue-ray-levyjä 10 ja konsolipelejä 10.”

 –       Laina-aika ja eräpäivä (huom. otsikko muuttunut; tähän lisätty eräpäivä asiat)

  • Muutettu/ lisätty teksti:
    ”Lainatessasi saat lainoistasi kuitin, jossa ilmoitetaan viimeinen palautuspäivä. Laina-aika päättyy kuitissa ilmoitettuna eräpäivänä kirjaston aukioloajan päättyessä.

 Lähestyvästä eräpäivästä saat ennakkovaroituksen sähköpostilla, mikäli sähköpostiosoitteesi on tallennettu kirjaston tietojärjestelmään.

Lainakuitissa ja VASKI-verkkokirjastossa ilmoitettu palautuspäivä on sitova, vaikka et olisi saanut ennakkoilmoitusta. Kirjasto ei voi vaikuttaa tietoliikenneyhteyksistä johtuviin häiriöihin eivätkä ne siksi vähennä mahdollisten maksujen kertymistä.”

 –       Uusiminen

  • Lisätty teksti:
    ”Lainoja uusiessasi tarkista aina, että uusi eräpäivä tallentuu lainaustietoihisi. Myöhästymismaksut alkavat kertyä, kun lainaustiedoissa oleva eräpäivä on ohitettu. Mikäli uusi eräpäivä ei tallennu, ota yhteys kirjastoon.”

 –       Maksut

  • Lisätty teksti:
    ” Myöhästymismaksut kirjautuvat asiakastietoihin, kun aineisto joko uusitaan tai palautetaan. Myöhästymismaksuista ei lähetetä kotiin erillistä laskua.”

 –       Lasku-laatikon teksti

  • Lisätty Paimion kaupunginkirjasto perintään siirtyneisiin kirjastoihin

 –       Käyttöoikeuden menetys

  • Lisätty teksti:
    ” Häiritsevää käyttäytymistä on myös päihtyneenä esiintyminen tai omien päihteiden nauttiminen kirjaston tiloissa.”
Scroll to Top