OverDrive-tilannekatsaus

OverDrive-e-kirjapalvelu on tarkoitus julkistaa tiistaina 4.6. Tässä ajankohtaisia kuulumisia asian tiimoilta:

OverDrive-sivuston salasanasuojaus otetaan pois jo torstaina 30.5., jotta meille jää riittävästi aikaa mm. varmistaa, että sivustoon linkittäminen varmasti toimii oikein.

OverDrive-teosten luettelointitietueiden ’Keskeneräinen’-rukseja aletaan poistaa useita päiviä ennen palvelun julkistamista. (Satojen tietueiden läpikäynti vie oman aikansa, eikä työtä voi jättää viime hetkeen.)

Kahden yllämainitun seikan vuoksi on mahdollista, että asiakkaat löytävät meidän OverDrive-kokoelmamme ”ennen aikojaan” – mikä ei toki sinänsä ole ongelma, hämmennystä saattaa toki aiheuttaa.

Teknisiä ongelmia palvelussa on edelleen muutamia, kriittisimmät ovat nämä:

  • Sivustolle kirjautuminen ei tällä hetkellä toimi Kaarinan korteilla. Palveluntarjoaja tutkii asiaa.
  • WMA-muotoisten äänikirjojen toimivuudessa on ongelmia Windows-työasemilla. Tätäkin selvitellään.

Mikäli huomaatte muitakin toimimattomia korttityyppejä, tai mitään muitakaan ongelmia palvelun toimivuudessa, laittakaa sähköpostia Vaskin OverDrive-tukeen: vaski.overdrive@turku.fi

Extranetin e-kirjaohjeistus löytyy sivulta https://vaskiextra.net/ohjeet/kokoelmaohjeet/ ? E-kirjojen lainaaminen. Ohje ei ole vielä valmis, ja tulee täydentymään. Ohje on kirjoitettu Google-dokumenttina, joten siihen voi oikein mielellään lisätä kommentteja, jos huomaa puutteita tai kaipaa johonkin kohtaan tarkempaa käsittelyä.

Extranetin Tiedotusmateriaalit-sivulle lisätään lähiaikoina Turun viestinnän tekemiä tiedotus- ja markkinointimateriaaleja.

Vaski-verkkokirjaston päänavigaatioon ilmestyy 4.6. uusi E-aineistot-linkki, jonka takaa löytyy tietoa Vaskin e-kirjoista ja yhteisistä tietokannoista. Asiakkaat ovat pitäneet verkkokirjaston e-kirjaohjeita vaikeasti löydettävinä, joten toivottavasti tämä helpottaa tilannetta.

Aki Pyykkö
Turun kaupunginkirjasto
aki.pyykko@turku.fi

Scroll to Top