OverDrive avattu

OverDrive e-kirjapalvelu on tänään virallisesti avattu, samoin verkkokirjaston ylänavigaatioon on ilmestynyt E-aineistot-osio, josta löytyy kootusti tietoa Vaskin yhteisistä e-kirjoista ja tietokannoista.

OverDrive-sivustosta on olemassa myös mobiiliversio, joka ilmestyi muutama päivä sitten. Tableteilla ja älypuhelimilla vaski.lib.overdrive.com-osoite ohjaa siis automaattisesti sivuston tähän versioon.

Mobiiliversio on täysin englanninkielinen, eikä sitä varten ole toistaiseksi ollut mahdollista tehdä omaa ohjeistustaan. Näistä syistä verkkokirjaston e-kirjat-sivulla on omat linkkinsä sivuston molempiin versioihin.

Kokoelmaohjeet-sivulle on lisätty PDF-muotoinen pikaohje kirjaston e-kirjoista, jota voi halutessaan tulostaa asiakkaille jaettavaksi.

Muistutuksena vielä pari OverDriven tiedostoformaatteihin liittyvää asiaa:

  • WMA-muotoiset äänikirjat toimivat lähinnä Windows-pöytäkoneilla, ja silloinkin Windows Media Player -ohjelman pitää olla päivitetty. Esimerkiksi Turun työasemilta tämä päivitys toistaiseksi puuttuu. Äänikirjoista kannattaa siis käyttää MP3-formaattia aina, kun mahdollista.
  • PDF-muotoiset -kirjat eivät toimi suurimmalla osalla mobiililaitteista. Tavallisilla pöytäkoneilla ja läppäreillä ei ongelmaa pitäisi olla.

OverDrivea koskevat tekniset ja muutkin kysymykset voi laittaa osoitteeseen vaski.overdrive@turku.fi

Aki Pyykkö
aki.pyykko@turku.fi

Scroll to Top