Kirjaston sähköpostitse lähettämät viestit voivat päätyä roskapostin joukkoon

Jos asiakas kertoo, että eräpäivämuistutus (tai esim. noutoilmoitus) ei ole tullut perille sähköpostiin, kannattaa pyytää häntä tarkistamaan roskapostinsa sisältö. Viesti saattaa hyvinkin löytyä sieltä. Eri sähköpostipalvelut suodattavat roskapostia eri tavoin ja asiakkaan omat asetukset voivat myös vaikuttaa asiaan. Viime päivinä on tullut vastaan muutamia tapauksia, joissa ainakin Gmail on tulkinnut eräpäivämuistutukset roskapostiksi, vaikka aikaisemmin viestit ovat tulleet normaalisti perille.

Libran avulla pystyy tutkimaan, onko viesti lähtenyt asiakkaan sähköpostiosoitteeseen (kohta ”Käsittele” – ”Lähetetty s-posti”). Jos viesti näyttää lähteneen normaalisti, on yksi mahdollinen selitys siis viestin päätyminen roskapostin joukkoon. Tämä on hyvä pitää mielessä mm. asiakaspalvelussa työskennellessä.

Gmailin roskapostisuodatuksesta: Gmailissa on käytössä automaattinen roskapostin suodatus. Jos viesti on päätynyt roskapostikansioon voi käyttäjä tarvittaessa merkitä sen ”ei roskapostiksi” ja näin muokata suodatinta. Roskapostien kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana.

 

Scroll to Top