Oletko kiinnostunut työkierrosta Vaski-kirjastoissa?

Nyt voit lähteä katsomaan, onko ruoho oikeasti vihreämpää ja kirjat tuoreempia naapurikirjastossa. Vaski-johtoryhmä on päättänyt, että kokeilemme Oulussa kehitettyä työkiertomenetelmää eli ns. ”kyläilyjä”. Kyläilyjen tavoitteena on auttaa meitä näkemään omaa toimintaamme ”ulkopuolisen” näkökulmasta, oppia toistemme hyvistä/huonoista käytänteistä ja auttaa meitä vaskilaisia ymmärtämään toistemme hyvinkin erilaisia toimintaympäristöjä. Kokeilu toteutetaan osana Asiakkaan kirjasto –projektia.

Työkierron tai kyläilyn pituus on kahdesta kolmeen viikkoon. Tavoitteena on, että kiertoon lähtevälle tulisi korvaava työkiertolainen/tuuraaja joko vastaanottavasta kirjastosta tai jostain toisesta Vaski-kirjastosta. Tehtävän vastaanottavassa kirjastossa ei tarvitse olla sama kuin kyläilijän kotikirjastossa: musiikkikirjastoammattilainen voi hakeutua työkiertoon vaikka toisen kirjaston lastenosastolle.

Palkka pysyy kierron aikana ennallaan. Lähettävä kirjasto maksaa ilta- ja viikonloppulisät tehtyjen työvuorojen perusteella. Myös vakuutusturva pysyy entisellään. Asiakkaan kirjasto -projekti maksaa työkiertoon lähtevän työmatkakulut, jos ne ovat korkeammat kuin matkakulut vakituiseen työpaikkaan.

Työkiertokokeilu toteutetaan vuoden 2014 aikana, pääosin keväällä toukokuussa ja syksyllä. Mikäli kirjastot keskenään niin sopivat, työkiertoa voidaan toteuttaa myös kesällä.  Lomat eivät voi osua työkierron ajalle.

Kyläilijä saa huomioidensa tueksi lomakkeen, jonka avulla tarkastellaan vierailukohteen työtapoja, visuaalista ympäristöä, opastuksia jne. Havaintoja ja huomioita tullaan käyttämään Vaski-kirjastojen kehittämisessä.

Kyläilijän odotetaan sopeutuvan vastaanottavan kirjaston työvuoroihin ja muihin käytäntöihin (esim. ilta- ja mahdolliset viikonloppuvuorot).

Ennen kun täytät lomakkeen, keskustele asiasta oman esimiehen ja kirjaston johtajan kanssa. Kiertoon lähtevä tarvitsee sekä oman esimiehen että kirjaston johtajan suostumuksen.

Kirjoita lomakkeeseen mielenkiintoiset työkiertokohteet suosituimmuusjärjestyksessä. Ehdotuksia voi siis olla monta! Lomake tulee olla palautettuna pe 7.2. mennessä.

Ilmoittautuminen

Lisätiedot:
Tiina Salo

Scroll to Top