Vaskille uusi verkkokirjasto 2015?

Vaski-verkkokirjaston uudistamisprojektissa rakennetaan parhaillaan uutta Finna-pohjaista verkkokirjastoa Vaskille. Jos kesäkuussa tehdään käyttöönottopäätös, on uusi verkkokirjasto käytössä vuoden 2015 alusta. Sitä ennen uusi palvelu tullaan julkaisemaan betaversiona.

Uusi verkkokirjasto tulee koostumaan Finnan haku- ja palveluliittymästä (jossa näytetään vain Vaskin kokoelma) sekä sen ympärille rakennetusta julkaisujärjestelmästä.

Julkaisujärjestelmä on vasta suunnitteluvaiheessa, mutta rakenteilla olevan Vaskin testi-Finnan hakuun voi tutustua jo nyt. Muistakaa kuitenkin, että Finna muodostaa vain osan kokonaisuudesta ja sekin on täysin keskeneräinen: mm ulkoasua ei ole vielä tehty, asiakaspalvelutoiminnot ovat keskeneräisiä, saatavuustietoja ei näy, etusivulla olevat toiminnot ovat pelkkiä testitoimintoja  ja sivusto muuttuu koko ajan. Testiosoitetta ei saa jakaa asiakkaille: https://vaski.finna-test.fi/testi-vaski/

Testiversiossa Vaskin tietokanta ei päivity automaattisesti, joten mm uusimmat teokset puuttuvat ja viimeaikaiset tietokantaan tehdyt muutokset eivät näy. Tietokanta on viimeksi päivitetty viikolla 16.

Finnasta on testiversioiden lisäksi julkaistuja näkymiä. Kansallisen näkymän osoite on: www.finna.fi. Siinä on mukana museoita, arkistoja ja yliopistokirjastoja sekä varastokirjasto. Osalla näistä organisaatioista on myös omia näkymiä (vain oma aineisto mukana).

Lisätietoja: susanna.sandell@turku.fi

Scroll to Top