Asiakkaan lainahistorian tallentaminen Aurorassa

lainahistoria
klikkaa isommaksi

Uudessa Aurorassa on mahdollisuus asiakaskohtaisesti ottaa lainahistorian tallentaminen käyttöön. Kuvakaappauksessa havainnollistetaan asetusta.

Toistaiseksi lainahistoria ei näy asiakkaalle verkkokirjastossa eikä lainahistorian näkymistä pysty rajoittamaan esimerkiksi vain tietylle henkilökuntaryhmälle tai tiettyyn kirjastoon. Lainahistoria näkyy siis aina koko Vaski-kirjastojen henkilökunnalle. Lainahistorian kerääminen vaatii myös asiakkaalta kirjallisen suostumuksen ja hänen on tärkeä ymmärtää kuinka laajasti lainahistoria näkyy. Näistä syistä johtuen pääsääntöisesti lainahistoriaa ei tulisi vielä tässä vaiheessa käyttää.

Ehkä ainoat tapaukset joissa lainahistoriaa voi nykyisellään käyttää, ovat mahdolliset kotipalveluasiakkaat ja heidänkin kohdallaan tarvitaan siis kirjallinen suostumus.

Jatkossa lainahistoria-ominaisuus voisi kehittyä esim. siten että asiakas voisi valita historian päälle verkkokirjastossa ja se näkyisi vain hänelle itselleen. Tällöin lainahistoria olisi asiakkaalle paljon hyödyllisempi eikä meidän tarvitsisi kirjastoissa huolehtia asiakkaiden suostumuksista ja niiden säilyttämisestä.

Scroll to Top