Päivitys Auroran seuraavaan versioon

Aurorasta on tulossa uusi versio numeroltaan 5.0.

Aurora 5.0 päivitys tulee luultavasti Vaskille jo kesän aikana, mahdollisesti ennen juhannusta, mikäli ongelmia ei ilmaannu. Perustoiminnot pysyvät ennallaan, joten työntekijöille version vaihtumisen ei pitäisi tuoda suuria murheita. Alla muutamia keskeisiä uusia ominaisuuksia.

Keskeisiä uusia ominaisuuksia

  • Käyttöliittymän asetukset (esim. sarake-asetukset, sivu-asetukset, yms.) voidaan vaihtoehtoisesti tallentaa käyttäjäkohtaisesti. Aikaisemmin käyttöliittymän asetukset voitiin tallentaa vain työasemakohtaisesti selaimen evästeisiin (cookie).
  • Tiedonhaun tuloksessa tulevan hakufasettilaatikon saa piilotettua pysyvästi käyttäjäkohtaisesti.
  • Hakufaseteissa julkaisuvuodet on järjestetty uudelleen uusimmasta vanhimpaan eikä määrän mukaan.
  • Asiakkaan henkilötunnus on mahdollistaa piilottaa näkyvistä tietyiltä käyttöoikeusryhmiltä. Henkilötunnuksella pystyy kuitenkin hakemaan asiakasta. (Vaskissa pohditaan vielä miten laajasti henkilötunnuksen on syytä näkyä, aluksi näkyvät kuten ennenkin)
  • Varauksen tärppäyskuitille tulostuu myös asiakkaan asiakasryhmä (itsepalvelunoudon ollessa käytössä tärppäyskuitissa ei näy nimeä, joten asiakasryhmän näkyminen helpottaa henkilökunnan varausten lajittelua esim. Turun pääkirjastossa)

Libra SE

Libra SE:tä ei enää automaattisesti päivitetä. Axiell on saanut siirrettyä kaikki Libran ominaisuudet Auroran selainsovellukseen. Turussa on vielä kuitenkin Libra SE käytössä kahdella koneella, koska laskujen lähettämistä Aurorasta ei ole vielä täällä saatu käyttöön (ominaisuus kyllä toimii Aurorassa ja esim. Naantali käyttää sitä). Jos jollain Vaski-kirjastoilla on samankaltainen tilanne, teidän täytyy tilata Axiellilta päivitys myös Libra SEhen ja oman tietohallintonne kautta sopia sen päivitys. Tämän Libra SEn päivitys kannattanee tilata vasta kun versiopäivityksen aikataulu on tarkentunut. Turussa pyrimme saamaan laskujen lähettämisen Aurorasta käyttöön ennen sitä, jotta voisimme luopua Libra SEstä kokonaan ja jättää sen päivittämisen väliin.

Tiedotamme versiopäivityksen aikataulusta kun se varmistuu. Kysymykset vaskitukeen: vaskituki@turku.fi

Scroll to Top