Flipsterin e-lehdet nyt käytettävissä

Vaski-kirjastot ovat hankkineet täksi vuodeksi Ebscon Flipster-aikakauslehtipalvelun. Palveluun on valikoitu 34 englanninkielistä aikakauslehteä.

Flipsteriin pääsee verkkokirjaston e-aineistot-sivulta, tai suoraan tätä linkkiä käyttämällä: https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip,cpid&custid=s1240626&groupid=turkulib&profile=flipster

FlipsterPalvelu on etäkäyttöinen, eli lehdet ovat luettavissa myös kotikoneella ja mobiililaitteilla. Tällöin kirjautuminen tapahtuu kirjastokortin numerolla.

Flipster on hyvin helppokäyttöinen, eikä tuottane suurempia vaikeuksia asiakkaille. Tästä linkistä löytyy lyhyt ohje, jota voi vapaasti muokata omaan käyttöön paremmin sopivaksi. Ohjeen perässä on myös lista palveluun tilaamistamme lehdistä.

Ebscon sivuilla on jonkin verran logoja ja bannerikuvia, joita voi käyttää palvelun markkinoinnissa esim. kotisivuilla.

Mobiilikäyttö

Flipsterillä on oma mobiilisovellus, jonka voi ladata ilmaiseksi sovelluskaupasta. Sovellus on saatavilla Android- ja Apple-laitteille, eli Windows-laitteille sitä ei löydy. Sovelluksen käyttö ei ole mitenkään pakollista, vaan kaikilla mobiililaitteilla palvelua voi käyttää selaimella.

Mobiilisovelluksen idea on siinä, että siihen ladattuja lehtiä voi lukea silloinkin, kun nettiyhteyttä ei ole saatavilla. Sovellukseen ladatut lehdet säilyvät luettavina muutaman päivän, ilmeisesti hiukan nimekkeestä riippuen.

* * * * *

Mahdollisista teknisistä ongelmista voi ilmoittaa allekirjoittaneille. Todennäköisin ongelma on sellainen, että kirjaston verkossa olevalta koneelta ei pääse suoraan palveluun, vaan pitää ensin kirjautua. Tällöin kyse on IP-ongelmasta, joten laittakaa viestiin mukaan koneen IP-osoite. Kaikenlainen muukin palaute otetaan ilolla vastaan!

Aija Laine
Aki Pyykkö

Turku / Kokoelmapalvelut

Scroll to Top